FRISS

Elkészült a budafoki körforgalom


Elkészült XXII. kerületi Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában a körforgalom. Megújult az úttal párhuzamos kerékpárút, és javultak a gyalogosközlekedés feltételei is.

A XXII. kerületi körforgalmi beruházásnak köszönhetően gyorsabban és biztonságosabban lehet a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca kereszteződésének környezetében közlekedni - közölte a BKK.

A beruházás célja az volt, hogy gyorsabban lehessen eljutni a Tóth József utcából Budafok felé, illetve hogy csökkentsék a közlekedés veszélyeit az autóval, a kerékpárral és a gyalog közlekedők számára is.

A BKK nemcsak körforgalmat épített a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út, Mária Terézia utca kereszteződésében, hanem átépítette a Nagytétényi úttal és a Mária Terézia utcával párhuzamosan haladó kerékpárutat.

-
Kép: Nyirő Simon/BKK

Felújították a Donszky Árpád utcai csomópontig a Mária Terézia utcát, ahol csaknem 350 méter hosszú buszsávot létesítettek. Emellett átépítették a Donszky Árpád utca és a Budafok-Belváros vasútállomás közötti, Mária Terézia utcai kereszteződést.

-
Kép: Nyirő Simon/BKK

Felújították a járdákat és a járdaszegélyeket, akadálymentes gyalogos-átkelőhelyeket alakítottak ki. Megújult a közvilágítási hálózat, a hozzá tartozó oszlopok és lámpatestek is, valamint több mint húsz fát telepítettek és 880 cserjét ültettek el.

Továbbá megújították a csapadékvíz-elvezető rendszert a Tóth József utca alatt. Korszerűsítették az elektromos ellátóhálózatot, korszerű csövek lefektetésével felújítottak néhány ivóvízvezeték-szakaszt, új tűzcsapokat helyeztek el és elvégezték a távközlési hálózatok kiváltását - közölte a BKK.

Az útépítés idén februárban kezdődött, és december elején ért véget.

Kiemelt kép: Nyirő Simon/BKK