FRISS

Két százméteres karácsonyfára is rá lehet csodálkozni most decemberben


2023-ban már harmadszor lesznek kivilágított pilonok a Megyeri hídon, sőt, még egy kis extrával is készülnek, és csak egy dolgot kérnek cserébe: ne álljunk a fa alá!

A fővárosban ez a karácsony a csillogó fények jegyében telik majd, hiszen Budapest ünnepi díszkivilágítása és a fényflotta mellett idén hosszabb ideig zöldbe borul a Megyeri híd két pilonja is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy már december 3-tól, azaz az első adventi vasárnaptól extra fények helyett a híd alapvilágítását zöldre színezik egy speciális zöld fólia segítségével. Sőt, az ünnep fényét tovább emelve december 17-27. között a pilonok tetejére robotlámpákkal csillag alakot mintázó csúcsdíszeket is varázsolnak, összesen négy darabot (pilononként és oldalanként egyet). 

Ezen a tíz napon, újdonságként a két pilon középső, üveges részén speciális díszfényeket is alkalmaznak majd, ezzel szó szerint feldíszítve az ünnepekre a monumentális karácsonyfákat.

A ferdekábeles szerkezetbe több szögből is könnyű fenyőfákat belelátni, de arra kérik az autósokat, hogy se vezetés közben, se a leállósávból ne készítsenek fényképeket a pilonokról, mert balesetveszélyes. Ha valakinek sikerül biztonságos helyszínt választani a nézelődésre, az nagyjából erre a látványra számíthat, csak más szögből.

(Kiemelt kép: Magyar Közút)