FRISS

Közel hatszáz gyorshajtót büntettek meg Budapesten az Árpád hídi tragédia óta


A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője sajtótájékoztatón adott számot az elmúlt időszak eredményeiről.

Balogh Ádám ezredes csütörtök délelőtt ismertette hogy 2023. júliusa és októbere között több mint 1100 rendőr részvételével összesen 214 alkalommal volt célellenőrzés kifejezetten az illegális gyorsulási versenyek, az engedély nélkül átalakított, tuningolt autók és driftelések miatt, valamint 594 helyszíni bírságot szabtak ki több mint hatmillió forint értékben gyorshajtásért.

Balogh elmondta, hogy az idén nyáron történt tragikus Árpád hídi baleset után – a hasonló balesetek megelőzése érdekében – a BRFK zéró toleranciát hirdetett a gyorshajtókkal szemben. Alaposan felülvizsgálták az illegális gyorsulási versenyek lehetséges helyszíneit, időszakait és figyelembe vették a lakossági bejelentéseket is, hiszen egy-egy ilyen esemény azon kívül, hogy magában hordozza egy újabb tragédia lehetőségét, az okozott zaj miatt nagymértékben zavarja a környéken élők ​nyugalmát is.

A rendőrök folyamatosan ellenőrizték a közösségi média felületein szerveződő versenyeket, amiket még a gyülekezés időszakában felszámoltak, valamint egyeztetéseket kezdeményeztek a nagyobb bevásárlóközpontok üzemeltetőivel, ahol szintén rendszeresek a hasonló illegális autós tevékenységek.