STÍLUS

Koripályával és fényoroszlánokkal nyitott meg a karácsonyi vásár a Városháza Parkban


Az idei téli szezon szenzációja, hogy a város szívében, a Deák Ferenc tér mellett is korcsolyázhatunk a ragyogó fényfüzérek alatt, míg körben a már jól ismert, minőségi portékákat és finom falatokat kínáló ünnepi vásár terül el.

Nincs klasszikus karácsonyi film hangulatos korcsolyázós jelenet nélkül, amikor hőseink kipirult arccal, kacagva siklanak a jégen miközben már nagyon készülődnek az ünnepekre. Amennyire giccses így leírva a jelenet, a lelkünk mélyén mégis mindig irigykedve néztük őket, mert a karácsonyi korizás és vásározás tényleg képes ünnepi hangulatot csempészni a mindennapjainkba, már advent legelején is. 

width=5797
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

Idén azonban már nekünk is van lehetőségünk, hogy kedvenc filmünk főszereplőjének érezzük magunkat, ugyanis november 24-én látványos jégtánc bemutatóval megnyitotta kapuit a főváros téli ünnepe, a Budapesti Karácsonyi Vásár és Városháza Téli Élménypark

width=5706
Kép: Merész Márton/Énbudapestem
width=4748
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

Az 520 négyzetméteres hagyományos koripályát egy 110 méter hosszú jégfolyosó egészíti ki, ami hangulatosan kanyarog a színes égőkkel feldíszített fák között, míg közében két fényoroszlán lesi minden „lépésünket”. A megnyitó után azonnal korit is húztunk, hogy pár kör erejéig kipróbáljuk a pályát – tényleg mesés volt.

width=5530
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

A belépőjegy 1950 forint (amiből az Énbudapestem applikációval 15 százalék kedvezményt kaphatunk), a helyszínen – a készlet erejéig – pedig korcsolya bérlésére is van lehetőség. Ez 18 éves korig 1500 forint, felnőtteknek 1950 forint, és számoljunk az 5000 forintos letéti díjjal, amit a végén visszakapunk. A jégpálya hétfőtől szerdáig reggel 8-tól 20 óráig, míg csütörtöktől vasárnapig egy órával tovább, egészen 21 óráig tart majd nyitva.

width=5580
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

A szervező Budapest Brand – a főváros hivatalos turisztikai, kulturális és marketing szervezete –  idén szeretett volna egy élményekben gazdag, megújult ünnepi helyszínt varázsolni a belváros szívébe. A jégpályán túl a Deák Ferenc téren minőségi, hazai, kézzel készített termékekkel várják a vendégeket, a kézműves standoknál szívvel-lélekkel készült egyedi portékákat szerezhetünk be az ünnepekre: kerámiák és csalogató mézeskalácsok, macaron, különleges díszek a tökéletes karácsonyfára, és még számos egyedi dísztárgy található a bőséges kínálatban.

width=5812
Kép: Karácsony Gergely főpolgármester és Faix Csaba, a Budapest Brand vezérigazgatója. a Merész Márton/Énbudapestem

A Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz-akciója is kitelepült a Városháza parkba november 24. és december 18. között. Ide várják a hátrányos helyzetű vagy nehéz körülmények között élő gyerekek részére cipősdobozba csomagolt hasznos és kedves ajándéktárgyakat, játékokat.