KULTÚRA

Idén utoljára nyílik meg a Pesti alsó rakpart


Ezen a hétvégén utolsó alkalommal nyílik meg a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt: lesz koncert és gyertyafényes vacsora is.

A hosszú hétvégén ismét teljes szélességében megnyílik a Margit híd és az Irányi utcai lehajtó közötti rakpartszakasz, ahol a fővárosiak és az idelátogatók csendes, nyugodt, a gépjárműforgalomtól mentes környezetben élvezhetik Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét – írja honlapján a BKK.

A Jane Haining rakparton pihenőpark és ideiglenes köztér várja majd az arra járókat, a 2-es villamos vágányai alatt pedig nyitva lesz a közösségi viadukt. Az idei utolsó rakpartnyitást szórakoztató, zenés és ismeretterjesztő programok színesítik. De lesz kézműves foglalkozás, közösségi színház, koncert, gyermekjátszó, és a mozogni vágyók is beleadhatnak apait anyait a háromnapos hétvégén.

Hétfőn gyertyafényes vacsora búcsúztatja az idei rakpartnyitást

– ez pedig már a Budapest 150 honlapjáról derül ki. Mint írták, a nyitott rakpart mára több tízezer ember kedvelt helyszínévé vált, amelyet a tervek szerint jövőre sem kell majd nélkülöznie a budapestieknek.

Fontos információként említik, hogy az érintett rakpartszakaszra a péntekről szombatra virradó éjszakától kedd hajnalig nem hajthatnak be a gépjárművel és taxival közlekedők. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet a rakpartra; a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

A BKK ezzel együtt azt kéri a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőktől, hogy fokozottan figyeljenek a gyalogos felnőttekre és gyermekekre.

(Kiemelt kép: Pelikán János/Képszerkesztőség)