ARCOK

Sisi: Nem nagyon tudták hova tenni, amit műveltem


Volt egy hely, kint és mélyen benned, álltál a színpadon, vagy feküdtél rajta, alig jött ki hang belőled, rekedtre énekelted magad, odalent sírva fütyültek, izzadva pumpálták a fejük felett a levegőt. Mintha az életük múlt volna rajta, pedig a te életed múlt rajta. Ez a #zenészekbudapestje!

Az első budapesti fellépésem az Analóg Music Hallban volt, egyébként teljesen indokolatlanul egy riddim bulin, ahova egy DJ ismerősöm, Digeewonk hívott meg, hogy ugorjak be egy meglepi trekkre, mert akkoriban pont friss volt a Yalla.

Eltoltam [a dalt] ilyen fél négy körül hajnalban, vegyes reakciót kapott, a buli is már a végét járta, de nagyon jó fless lett. Páran nagyon élték, páran meg nem nagyon tudták hova tenni, amit ott műveltem – amit egyébként így utólag meg is értek. Mármint én sem tudtam pontosan, hogy kerültem oda, csak nagyon éltem, hogy mehettem. Király volt egy profi színpadon kezdeni, fényekkel és füsttel.

Összességében felejthetetlen élmény volt.

Nem tudom, hogy itt fellépős vagy bármi random sztoriról kellene-e írni, mert koncerten egyébként nem történt különösebben elmebeteg dolog. Bár a Madách téren a bicójára szerelt hangfalát bömböltető tangás, köpenyes tag szerintem határozottan annak számít.

Sisi rapper, aki 2022 januárjában debütált Yalla című első dalával, amelyet négy kislemez – köztük a Magyar Klipszemlén díjat nyert Kezeket fel – követett. Idén nem csak első EP-je jelent meg SISTEMATIK címmel, a Spotify EQUAL kampány női arcává választották, Fonogram jelölést kapott az év felfedezettje kategóriában, és az Artisjus Junior Alkotói Díját is megkapta.

(Kiemelt kép: Sziget 2023 Fotó: Merész Márton/Énbudapestem)