KULTÚRA

Pecsételj magadnak menő budapestes pólókat, táskákat


Budapest ikonikus helyei költöztek a város nevének minden egyes betűjébe – a Kisföldalattitól az Erzsébet-kilátón át a Szabadság hídig mind a nyolc betű egy jellegzetes fővárosi helyszínt formáz meg a 150. születésnapra készült pecsét-készletben.

A város egyesítésének 150. évfordulójára készült csodás, Budapest formájú virágágyás a Margitszigeten, nemsokára kiderül, milyen lesz Budapest tortája, valamint sok-sok kiállítás, városi séta és program emlékezik meg a jeles évfordulóról.

A VISU slowdesign tervezésében elkészült egy egészen különleges Ex libris a Lánchídfesztivál alkalmából, illetve egy egész Budapest tematikájú készlet, amiben a Szabadság híd és a címerállatok mellett a város nevében szereplő 8 betű formájában nevezetességek is helyet kaptak. A B-betűben mindjárt az A38 hajó bukkan fel a Dunán ringatózva, az U-ban a Halászbástya, a P-ben a Szabadság-szobor, de itt van még az Állatkert, a már említett Kisföldalatti vagy éppen a Földtani Intézet meseszép szecessziós bejárata is. 

Bodó Vera, a márka alapítója számára fontos a környezettel barátságban élni, workshopjain – mint ami a nyitott rakparton is volt az Autómentes Hétvégén – környezetbarát termékeken próbálhattuk ki a pecséteket és a textilfestést, de hozott ruhákra is nyomhattunk mintákat (csak mosás előtt ne felejtsük belevasalni az anyagba).

-
Kép: Bartha Dorka/Énbudapestem

Az utazó pecsétkészletek októbertől indulnak majd útnak, összesen három helyszínen vendégeskednek, elsőnek a Lóvasút Kulturális és Rendezvényhelyszínen találkozhattok velük.