KULTÚRA

Ilyen a 150 éves Budapest egy hétéves kisfiú és egy építészmérnök szemével


A hetedik Brúnó-könyv két hetes szuperintenzív Budapest-körútra invitál minket, amit akkor is érdemes megcsinálni, ha épp itt élünk – biztos, hogy találunk benne valami újat a fővárosról.

A Brúnó sorozat egyértelmű előnyére válik, hogy ugyanaz illusztrálja, aki írja: Bartos Erika. Nagyon jól teljesíti a funkcióját a szöveg, de a rajzok aprólékossága az, ami egyértelműen megfogja a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt. Nem meglepetés, hogy a könyv böngészőként is jól működik, az elképesztő pontossággal megrajzolt épületek (nem csoda, a szerző építészmérnök) hosszú percekig lekötik a 2 éves gyerekeket is – kipróbáltuk. 

A könyv egyrészt az előző hat kötet összefoglalásának is tekinthető, de első élményként is jól fog működni azoknak, akiknek valamiért új ez a sorozat, hiszen Budapestet részletesen bemutatja az Erzsébet-kilátó rejtett állataitól kezdve a barlangokon át egészen a hidakig vagy Vasúttörténeti Parkig. Angol és német nyelven is megjelenik, így ez tökéletes ajándék Budapestre látogató külföldi ismerőseinknek, Budapestre költöző kollégáknak, nyelvtanulóknak, idegenvezetőknek is.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál részeként lehet majd Bartos Erikával is találkozni, az esemény részleteiről több információt itt lehet találni.

A szerző még egy kis ajánló videót is szerkesztett az új könyv megjelenése alkalmából, amibe itt lehet belenézni.

(Kiemelt kép: Merész Márton/Énbudapestem)