STÍLUS

10 kérdés a Lánchídról – Tudod rájuk a választ?


Hány oroszlánábrázolás van a Lánchídon, mit nyit az a kulcs, amit a hídmester az átadó ünnepségen kapott, van-e nyelve, vannak-e fogai a híd oroszlánjainak? – néhány kérdés, amire a választ már megírtuk a hídról szóló cikkeinkben. Teszteld a tudásod a felújított Lánchídról, amit rövidesen egy ingyenes, zenés fesztivállal ünnepelhetünk meg.

Másfél hónappal a hivatalos átadás előtt, 25 hónapnyi munka után átadták a Lánchidat, amit egy elképesztő hangulatú piknikkel vehettek birtokba augusztus 4-én a budapestiek. Akkor több cikkünkben is olyan újdonságokat és érdekességeket gyűjtöttünk össze a felújítással és a híddal kapcsolatban, melyekből többek között kiderül hány oroszlánábrázolás található a hídon, milyen kőből készültek az ikonikus hidat őrző oroszlánok, vagy éppen az, hogy új, energiatakrékos LED-technológiás égősor került az 1180 lámpatest helyére.

Az alábbi kvízben most te is tesztelheted tudásod a főváros legrégebbi hídjával kapcsolatban:

Akik pedig lemaradtak az átadó ünnepségről, szeptember 16-án egynapos ingyenes fesztivállal ünnepelhetik a főváros szimbólumát. A budai hídfőnél, a Clark Ádám téren ugyanis egész este népszerű hazai előadók lépnek fel, akik Budapestről szóló dalokat adnak elő. A Lánchíd fesztivál részletes programját ide kattintva találod.

(Kiemelt kép: Merész Márton, Énbudapestem)