KULTÚRA

Budapest dalai szólnak majd a megújult Lánchídnál


A Lánchíd az első számú szimbólum, ami összeforrt a város nevével, és ami összeköti Budapestet a lakóival: az idén 150 éves főváros ingyenes fesztivállal köszönti a felújított hidat szeptember 16-án.

Történelmi pillanat volt, amikor megérkezett a hír, hogy a Lánchíd felújítási munkálatait az eredetileg tervezettnél másfél hónappal korábban fejezték be, így a fővárosiak már augusztus elején visszakapták Budapest ikonikus hídját.

Szeptember 16-án pedig egynapos ingyenes fesztivállal ünnepelhetik a budapestiek a főváros szimbólumát. A budai hídfőnél, a Clark Ádám téren ugyanis egész este népszerű hazai előadók lépnek fel, akik Budapestről szóló dalokat adnak elő.

A 19:30-kor kezdődő koncertek házigazdája Szabó Simon színész-műsorvezető lesz, a fellépők előtt pedig Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere köszönti majd a közönséget. Az előadók között olyan népszerű művészekkel és zenekarokkal találkozhatunk, mint Péterfy Bori, az Irie Maffia, Király Viktor, Balla Eszter, Nagy Ervin, Lábas Viki, Kollár-Klemencz László, Vecsei H. Miklós, Beck Zoli, Deniz és Orsovai Reni, a Quartzbox, a Random Trip, Dés László, Bocskor Bíborka, Farkas Izsák, Radics Gigi, a Sör és Fű, Pásztor Anna, a Ham Ko Ham, a Hősök, Wunderlich József és Ember Márk.

„A Lánchíd mindannyiunk kedvenc budapesti jelképe: fényképezzük, átsétálunk rajta és csodáljuk a panorámát róla. Most, hogy megszépült és megújult, a 150 éves Budapesttel együtt méltó módon szeretnénk megünnepelni. Bízunk benne, hogy a Budapest-tematikus dalok és a népszerű előadók által minőségi és szép estét tudunk nyújtani, ahol mindenki megtalálja a maga szórakozását. Szeretnénk megszólítani a budapestieket és a turistákat, a vidékről vagy külföldről érkezett utazókat egyaránt”

mondta el Faix Csaba, a Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója. 

A koncertek előtt és után DJ szórakoztatja a közönséget, napközben pedig, 11 és 18 óra között, a pesti alsó rakparton a Fővárosi Önkormányzat jóvoltából ingyenes gyerekprogramok és a Lánchídról szóló történeti kiállítás vár mindenkit a Valyo állandó programjai mellett. Az ÉnBudapestem applikáció hoszteszei is várnak minden érdeklődőt az online kedvezménykártya lehetőségeivel kapcsolatban.

További részletek és a teljes program a Lánchíd fesztivál Facebook eseményében található.

(Kiemelt képünk forrása: Budapest Brand)