STÍLUS

Sziget: vízipisztolyos Pampalinik, maszkok és David Guetta


Igazi karnevál volt szombaton a Szigeten: volt Wellhello, Dzsúdló és Halott Pénz keveredés, David Guetta és maszkos világ, ahogy lenni szokott.

Nem úsztam meg szárazon a sárga szettes Pampalinik vízipisztoly csatáját a Szigeten. Az őrültek háza tűzoltói kaján vigyorral lőttek mindenkire, miközben két társuk négy, illetve kétkerekes tákolmányokon vágtatott a félmeztelen fiúk és melltartóra vetkőzött lányok között a forró füvön. Aztán jöttek az óriásbábuk, casual lehetett a dress code, zöld mellényes zebra táncolt a nyakán piros kendőt hordó zsiráffal, vagy a donnának tetsző papagájjal, amikor a nagyszínpadon a Halott Pénz Dzsúdlóval, a wellhellós fiúkkal, meg két, fenekét riszáló plüssmacival erősítve nyomta. 

-
Kép: Pungor András/Énbudapestem

 

Jön a kéz!, Jön a kéz! kiáltozta ütemesen Marsalkó Dávid a színpadon és én már azt figyeltem, hogy milyen óriás maskara, milyen outfittel, hat- vagy nyolc ujjal, lilára, vagy csíkosra festve fog-e megjelenni a tömegben? Persze, a Halott Pénz csak pumpálásra próbálta a nézőket bíztatni, de az ember már elbizonytalanodott ilyen karnevált látva. (Bár rutinos Szigetre járóként ezen a jelmezes őrületen már nem kellett volna csodálkoznom.)

Vinicio Capossella a Global Village színpadán bikafej-álarcban kerülgette a mikrofonokat, aztán visszavedlett olasz zenésszé és a nyolcvanas évek magyar underground hangulatát hozta. David Guetta pedig a pendrive-ját, igaz a fájlokat kicsit ápgrédelhette, eljátszotta velük a kétezres éveket, volt némi árjúredi, tűzijáték, meg fényorgia, telefonfények, tomboló, nosztalgiázó tömeg, hogy aztán mindenki eltűnjön valamelyik sátorban, a WC-nek álcázott titkos bulihelyen, Secret Cube-ban, a Colosseumnak öltözött raklapok között, vagy a táncos fiúk, lányok Magic Mirrorjában.

Ha nem nyílik meg a videó, frissítsd az oldalt: 

@enbudapestem A Sziget Fesztiválról készült fotó- és élménybeszámolóinkat keressétek az Enbudapestemen! #budapest #enbudapestem #szigetfestival @szigetofficial #fesztivál #summer #holiday #party #youngwildandfree #fy #fyp #menjenforyou The Spectre(抖音原版) - DJ梦菲