STÍLUS

Megszavaztuk a legszebb budapesti villamost – Szavazz te is!


Bemutatunk 16, a BKV tulajdonában lévő, működőképes villamost. Válaszd ki közülük, melyik tetszik a legjobban. Mi már megtettük.

A elmúlt hetekben több cikkben is foglalkoztunk a budapesti villamosok „megjelenésével”. Szerzőnk magánvéleménye alapján írtunk a legcsúnyábbról és a legszebbről, most pedig kibővítettük kört.

Szerkesztőségünk összes tagja szavazott arról, hogy melyik budapesti villamost tartja a legszebbnek – abból a tizenhat különféle típusból, amelyek működőképesen a BKV tulajdonában vannak. Meglepetésünkre szoros versenyben, de egyértelműen az FVV-CSM4 típusú villamos lett a legszebb, amelynek Bengáli volt a beceneve, és 1963-ban készült. 

FVV
Kép: BKV archívum

A megmérettetésen ma is aktív típusok vettek részt, illetve a nosztalgiaflotta járművei. Összeállításunkban először azt a tíz villamost láthatják, amelyekre munkatársaink szavaztak, majd az a hatot, amelyekre nem. Persze nem akarunk senkit sem befolyásolni, csak egyszerűen arra kérjük Önöket, hogy ugyancsak szavazzanak: véleményük szerint melyik a legszebb budapesti villamos? Az alábbi felsorolásból jelöljék meg azt, amelyiket a legszebbnek tartanak, és nyomják meg a "küldés" gombot.