FRISS

Pofátlan autósok: megint 150-nel száguldozott valaki az Árpád hídon


A rendőrség mindössze két hétvégi éjszaka alatt nyomasztóan sok, 242 autóst kapott el gyorshajtással az érintett útszakaszon.

Alig egy hónappal ezelőtt történt egy országos felháborodást kiváltó halálos gázolás az Árpád hídon, akkor két autós 150-nel versenyzett, az egyik elsodort egy vétlen biciklist, aki azonnal belehalt sérüléseibe. Ezt követően nem sokkal a rendőrség is rákapcsolt, egy héttel a baleset után, három óra alatt 81 gyorshajtóról készült felvétel. Az akkori rekordot 167 km/órával jegyezték.

Az Árpád hídon 70 km/óra a sebességhatár.

Most hétvégén, szombaton és vasárnap éjszaka ismét kivonult a rendőrség, hogy ellenőrizze, az autósok betartják-e a sebességhatárt, valamint hogy megelőzzék az illegális gyorsulási versenyeket és a balesetek.

A Police.hu beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai 2023. július 28-án és 29-én éjjel több helyszínen tartottak közlekedési akciót, kiemelt figyelmet fordítva az Árpád hídra. A hídon az ellenőrzés során

összesen 242 járműnél mértek sebességtúllépést, amelyek közül a két legnagyobb sebességgel közlekedő autós 131 km/óra és 149 km/órával ment.

A rendőrség közölte: a közlekedők biztonsága érdekében továbbra is rendszeresen lehet számítani hasonló ellenőrzésekre.

(Kiemelt kép: Merész Márton/Énbudapestem)