STÍLUS

Egy egész hónapra megnyílik a rakpart, a hétvégéken programokkal várnak mindenkit


Július 15. és augusztus 15. között megnyit a pesti alsó rakpart, ezen a hétvégén többek között jógára, afro-gyógy-diszkóra és a Kerékpáros Futár Európa-bajnokság sprintereire lehet készülni.

Bármi, ami elfér az extrém sportolás és a gondtalan semmittevés között, az most hétvégétől egészen augusztus 15-ig minden nap a világ legszebb panorámája mellett lesz élvezhető.

Hétvégenként a Margit híd és az Irányi utca, hétköznap az Eötvös tér és az Irányi utca között (Jane Haining rakpart) a leghosszabb városi promenád várja majd azokat, akiknek hiányzik a Duna közelsége.

Ezekre a szakaszokra egy hónapon át nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők, ennek köszönhetően pihenni, mozogni vagy szórakozni vágyókkal telhet meg a rakpart. Az idei pedig már a harmadik szezon, amikor valamelyik rakparti rész közparkká alakul.

width=4000
Kép: Barta Bálint/Képszerkesztőség

 

A pesti alsó rakpart megnyitott szakasza gyakorlatilag a főváros közepére esik, könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel is. Most autók helyett gyalog és mikromobilitási eszközzel (kerékpárral vagy rollerrel, görkorival vagy gördeszkával) közlekedők vehetik birtokba a Duna-parti területet, és hogy ne csak áthaladjanak rajta, azt minden hétvégén reggeltől estig tartó, tényleg változatos programsorozat garantálja. Idáig is érdemes volt kinézni a folyópartra (erről itt írtunk), a hétvége lehet egyértelműen a szórakozásé (például olyan helyszínen, mint a viadukt), a hétköznapokon viszont érdemes sportolni, olvasni vagy homokvárépítő rakpartbajnokságot szervezni, mert ezt egy hónapig egy vitathatatlanul egyedülálló és csöndes környezetben lehet megtenni.

Rakpart
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

 

A július 15-16-i hétvége programjait a Jane Haining rakparton keresd ilyen bontásban: lesz coaching Zsupszkulccsal, vívás a Metropolis Vívó Klub szervezésében, reggeli jóga a Flow to the People-lel, dj-zés a Bite the Nite csapatával és afro-gyógy-diszkó Dr. Somolo Afro Gyógyászata/Dr. Somolo's Afro Healing jóvoltából. Különleges helyszínen, a viaduktnál önkormányzatosdit játszhatsz a MANYI - Kulturális Műhellyel, a viadukt előtt pedig zenére drukkolhatsz Európa legprofibb biciklis futárainak az ECMC 2023 Budapesten.

Július 15. Szombat:

RAKPART

8:00-9:00: Jóga a RAKPARTON//Flow to the People

13:00-17:00: Kerékpáros Futár Európa Bajnokság a RAKPARTON

18:00-22:00: Sunset Boulevard (vol.21) a Rakparton ► Dj's: James DVS, Boka, Adenine

Július 16. Vasárnap:

KÖZÖSSÉGI VIADUKT

16:00-22:00: Játsszunk önkormányzást! - A RAKPARTON // Kerületi Kifundáló // MANYI // Valyo

RAKPART

8:00-9:00: Jóga a rakparton//Flow to the People

16:00-17:00: Vívás a RAKPARTON

18:00-22:00: (helyre)RAKPART - Coaching

18:00-22:00: Dr. Somolo Afro Gyógyászata a RAKPARTON

Te is hoznál programot a rakpartra? Jelentkezz, ha van megvalósítható ötleted vagy olyan programod, amit szívesen látnál itt egyik hétvégén. Ezen a linken tudsz kapcsolatba lépni a szervezőkkel.

A RAKPART~2023 a Budapest 150 programsorozat keretében, a Fővárosi Önkormányzat, a Valyo – Város és Folyó Egyesület és a Budapest Brand együttműködésében valósul meg.

(Kiemelt kép: Merész Márton/Énbudapestem)