STÍLUS

Fény az alagút végén: új díszkivilágításban pompázott a Lánchíd


Egy próba erejéig újra felvillantak Budapest látképének ikonikus fényei – a Lánchíd híres gyöngyfüzér világításának új színezete nemsokára ismét állandó látvány lesz.

Évek óta követjük a híd felújítását, jártunk a pilonban és a tetején, végignéztük, hogyan dolgoznak a restaurátorok az oroszlánokon, láttuk szerelés közben a korlátokat és most, hogy lassan a célegyenesbe fordulunk, egy pillanatra megnézhettük, milyen is lesz, amikor hamarosan újra teljes pompájában ragyog majd a híd.

-
Kép: Bartha Dorka/Énbudapestem

A teszten lefuttaták az alapprogramokat – nem csak a klasszikus fehér világítást nézhettük meg, de piros, zöld, kék és arany színekben is pompázott a híd. Igazán különleges, hogy nem csak a pilonok tetejét és alját lehet megvilágítani a felsorolt színekkel (akár külön-külön is) de a LED-es gyöngyfüzér is változtatja a színét.

-
Kép: Bartha Dorka/Énbudapestem

 

Közben ne feledjük, vasárnapig tart a Lakógyűlés is, aminek a tétje a Lánchíd, és vele az élhető város jövője.

-
Kép és borítókép: Neményi Márton/Képszerk

 

@enbudapestem Fény az alagút végén, avagy új díszkivilágításban pompázott a Lámchíd tegnap este… Neked melyik a kedvenc színkombinációd? #lánchíd #széchenyilánchíd #chainbridge #budapest #hungary #enbudapestem #fy #fyp #magyartiktok #menjenforyou ♬ Vintage Culture, Bruno Be