KULTÚRA

Elindult a margitszigeti zenélő szökőkút az általatok megszavazott új, Fábián Juli és Wellhello dalokkal


Márciusban több mint 20 ezren döntöttetek arról, milyen számokkal és előadókkal bővüljön a zenélő szökőkút dallistája. Ma elindul a nyári szezon – hallgassátok meg a megújult Budapest-blokkot!

A város 150. születésnapjára új, Budapesthez kapcsolódó dalokkal bővült a Margitsziget déli csücskében álló, méltán népszerű zenélő szökőkút repertoárja. A komolyzenei számok, gyerek-, pop- és rock dalok mellé ti dönthettétek el tavasszal, hogy kiket szeretnétek még itt hallani. A több, mint 20 ezer szavazat alapján a magyar befutók a Budapest Bár: Nékem csak Budapest kell, az Animal Cannibals: Budapest nyáron sokkal szabadabb, a Wellhello: Rakpart valamint Fábián Juli: Like a Child dala, és George Ezra: Budapest száma lettek. 

A szavazás és a dalok beválogatása apropóján beszélgettünk kicsit az Animal Cannibals énekeseivel, és Flour Tomival is (hamarosan olvashatjátok!), a városhoz fűződő kapcsolatukról, élményeikről. 

A szavazási listára – a kivitelezővel egyeztetve – olyan dalok kerülhettek fel, amelyekhez látványos vízkép programozható. A zenei programba a 8 legtöbb szavazatot kapott dal került be, a nemzetközi vonalon tarolt a Guns N' Roses: Sweet Child O' Mine című dala, Coldplay-től a Paradise, de Andrea Bocelli: Time To Say Goodbye áriáját is sokan szerettétek volna idén is hallani. 

A speciális Budapest-blokk minden nap 18.00 órakor indul, és egy órán keresztül tart. A teljes dallistát itt találjátok, amit minden nap reggel 10-től este 22 óráig hallgathattok meg.

@enbudapestem Az új zenék teljes listáját az enbudapestem.hu-n találjátok #budapest #enbudapestem #margitsziget #zeneoszokokut #ujlista #newmusoc #fy #fyp #menjenforyou #magyartiktok ♬ Rakpart - Wellhello