FRISS

Közös mozizást kapott ajándékba a „Mit kívánsz, Budapest?” szülinapos pályázója


A Fővárosi Önkormányzat és a Budapest Brand Zrt. a múlt évben pályázatot írt ki, amelyben Budapest lakóitól várta a legizgalmasabb és legkedvesebb szülinapi kívánságaikat.

Ennek keretében az idén 150. születésnapját ünneplő Budapest a jubileumi évben minden hónapban ajándékot ad egy lakójának, aki márciusban a hét éves Albert lett, aki első osztályos tanulóként azt kívánta születésnapjára, hogy elvihesse az egész osztályát egy közös mozizásra a Puskin moziba, ahol megnézték a Vili, a veréb című 1989-es rajzfilmet. 

A kívánsághoz Albert édesanyja előzetesen hozzáfűzte: „A kisfiunk elsős, ez a generáció az ovis kora nagy részét a pandémia miatt karanténban töltötte. Így jól jönne nekik egy összekovácsoló, emlékezetes esemény.”

Ahogy az a Budapest Te+Én kisfilmjéből is kiderül, Albert kívánsága beváltotta a reményeket, a gyerekek nagyon jól érezték magukat:

Faix Csaba, a Budapest Brand Nonprofit Zrt vezérigazgatója hozzátette: „Budapest kerek jubileumot ünnepel ebben az évben. Ezért is gondoltunk munkatársaimmal arra, hogy a Főváros is kedveskedjen az itt élőknek, egy-egy felejthetetlen élménnyel. Nagyon örülök, hogy a 12 szülinapos közül az első ajándékot épp egy kisgyerek kapta, mert így nem csak Albertnek, de egy egész osztálynak okoztunk - bízom benne - felejthetetlen napot.” 

(Fotó: Czerkl Gábor)