KULTÚRA

Ez a 23 író írja a Budapest Nagyregényt a beküldött történetekből


23 kerület, 23 író, több száz beküldött történet – különleges alkotói folyamat vette most kezdetét, aminek a végén megszületik a Budapest Nagyregény a főváros 150. születésnapjára.

Lezárult a Budapest Nagyregény történetgyűjtő kampánya, amiben több százan vettek részt, és aminek hála, a fővárosiak lakóhelyükhöz köthető családi, személyes történetekkel, helyi legendákkal gazdagították a felhívással párhuzamosan zajló nagyszabású kutatómunkát.

A most induló izgalmas, második szakaszban a beküldött személyes történetek alapján munkához láttak az írók, és a közösségi alkotás eredményeként  egy 23 fejezetből álló könyv fog megjelenni 2023 őszén. A február közepén tartott alkotói workshopon az írók nem csak megismerkedtek egymással, de kidolgozták ennek a különleges alkotói folyamatnak a játékszabályait is.

Fotó: Budapest Nagyregény

És hogy kiknek a tollából fog megszületni ez a különleges mű? Íme a végleges névsor:

Bartók Imre, Cserna-Szabó András, Dragomán György, Dunajcsik Mátyás, Fehér Renátó, Grecsó Krisztián, Háy János, Karafiáth Orsolya, Kemény István, Kemény Zsófi, Kiss Noémi, Krusovszky Dénes, Mán-Várhegyi Réka, Nagy Gabriella, Németh Gábor, Simon Márton, Szabó T. Anna, Szécsi Noémi, Szvoren Edina, Tompa Andrea, Tóth Krisztina, Vámos Miklós és Závada Péter

Tasnádi István dramaturg iránymutatása mellett dolgozik a Budapest Nagyregény megszületésén.