FRISS

A könyvekkel való barátkozást nem lehet elég korán kezdeni


Rendhagyó olvasásórákkal is várja idén a kisiskolásokat a Könyvfőváros 2023 programsorozat a Móra Könyvkiadó és Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szervezésében.

2023. februárjában a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 programsorozat részeként elindul a Móra Kiadó és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár együttműködésében a Már tudok olvasni író-olvasó-találkozósorozat, aminek keretében a Móra nagy múltú, kimondottan olvasni tanuló gyerekeknek szóló köteteit és azok szerzőit ismerhetik meg a fővárosi iskolák kisdiákjai.

A kiadó tájékoztatása szerint február hónapban négy, márciusban és októberben további három-három fővárosi iskolát látogatnak meg a kortárs szerzők.

„A könyvekkel való életre szóló barátság megalapozását nem lehet elég korán kezdeni”

– kezdik a közleményükben. „Szerencsére a magyar gyerekek rengeteg kitűnő kortárs és klasszikus könyvvel találkozhatnak, akár már újszülött korban is.”

A rendhagyó olvasásórák keretében nemcsak az adott szerző Már tudok olvasni-sorozatban megjelent könyvét ismerhetik meg a gyerekek, hanem az írás kulisszatitkaiba, az olvasástanulás történetébe is betekintést nyerhetnek.

Az írók – Kertész Edina, Kiss Judit Ágnes, Majoros Nóra, Nógrádi Gábor, Stiglincz Milán, Várfalvy Emőke, Vig Balázs – meglepetéssel is készülnek a gyerekeknek.

A hónap iskoláit már kiválasztották a jelentkezők körül, a program tehát a második kerületben található Palotás Gábor Általános Iskolába, a kispesti Kós Károly Általános Iskolába, a 17. kerületi Pál Apostol Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumba, valamint a zuglói Németh Imre Általános Iskolában szervezett találkozókkal rajtol el.

A márciusi programokra, hívja fel a figyelmet a kiadó, még jelentkezhetnek az érdeklődő iskolák elsős és másodikos osztályainak tanítói, gyerekek szülei a Móra Kiadó Facebook-oldalán.

(Kiemelt kép: Michał Parzuchowski / Unsplash)