FRISS

Karácsony: „Amíg én vagyok a főpolgármester, az Illatos úton nem altatnak állatot helyhiány miatt”


A megélhetési válság egyik tünete, hogy a főváros által működtetett telep kezd megtelni, egyre több kutyát és macskát hagy magára a gazdája.

Karácsony Gergely Facebookon tett ígéretet arra, hogy mindent elkövetnek a magukra hagyott kutyák és macskák új otthonának megtalálásáért, megfelelő ellátásukért, és a Fővárosi Önkormányzat állja ennek az egyre növekvő költségeit is. Azt is közölte: felveszik a kapcsolatot más ebtelepekkel, hogy összehangolják az egyre növekvő számú állat befogadását, amiben számít az állami és egyéb ebtelepek belátására, együttműködésére is.

A főpolgármester kiemelte, hogy az Illatos úti ebtelep elsősorban nem menhely. A telep legfontosabb feladata, hogy a közterületen megtalált állatokat ideiglenesen befogadja, majd segítsen megtalálni a gazdájukat, esetleg újat keresni nekik.

Vannak azonban, akik menhelyként tekintenek rá, és egyszerűen csak kikötik a kutyákat a telep kerítéséhez, majd magukra hagyják őket – számolt be a tapasztalatokról Karácsony, és világossá tette:

„Amíg én vagyok a főpolgármester, egyetlen kutyát vagy macskát sem altatnak el helyhiány miatt. Vigyázunk rájuk, gondozzuk őket.”

Írása végén (és utána kommentekben) arra biztatott mindenkit, hogy aki kutyatartáson töri a fejét, az ne vásároljon, hanem fogadjon örökbe.

A posztot Lili, egy 15 év után magára hagyott, barátságos kutya ihlette, ami nemrég került az Illatos úti telepre.

Az ebtelep honlapján minden részletes információ megtalálható a kutyákról és az örökbefogadás menetéről. Rengeteg kedves és játékos kutya várja, hogy szerető otthonra találjon.

(Kiemelt kép: Eric Ward / unsplash)