KÖZÉLET

Közösségi költségvetés: Kellemeset a hasznossal


Szavazzon az Autómentes Hétvégén!

Akik vasárnap kilátogatnak az Autómentes Hétvégére, vagy a Városháza Pop-up Parkba, el ne mulasszák felkeresni a közösségi költségvetés sátrát, ahol a közösségi költségvetésről szavazhatnak, mit valósítsanak meg a lakosok ötletei közül, mire fordítsák a fővárosi önkormányzat erre szánt évi 1 milliárd forintos keretét.

Azért kell szavazni, mert ezen múlik minden. Azokat az ötleteket fogják megvalósítani, amelyekre a legtöbben szavaznak. Szavazatukat a 14. életévüket betöltött, Budapesten élő, dolgozó vagy tanuló magánszemélyek adhatják le (tehát nem csak azok, akik Budapesten élnek, hanem azok is, akiknek itt van a munkahelye vagy az iskolája) az otlet.budapest.hu oldalon, a kijelölt Fővárosi Szabó Ervin könyvtárakban és a Főpolgármesteri Hivatal Központi Ügyfélszolgálati Irodájában.

Figyelem! Október 7-én van az utolsó lehetőség arra, hogy ilyen módon szavazzon!

De ne várjon az utolsó pillanatig! Október  6-án  10-18 óra között a Városháza Pop-up Parkban és az Autómentes Hétvége keretében, a Fővám téren is lehet szavazni.

Amúgy ma is volt erre lehetőség, és sokan éltek is vele, mások mellett Karácsony Gergely főpolgármester is.

Karácsony
Kép: Meresz Marton/ÉnBudapestem

Szavazni öt kategóriában lehet: Helyi kis ötletek; Helyi nagy ötletek; Zöld Budapest; Esélyteremtő Budapest; Nyitott Budapest.