FRISS

Befejeződött a Margit hídi kerékpárút felújítása


Befejeződött a Margit híd északi oldalán futó kerékpárút felújítása, mától ismét birtokba vehetik a szakaszt a kerékpárral közlekedők. Mindkét irányban két-két sáv áll a gépjárművel közlekedők rendelkezésére a hídon.

Befejeződött a felújítás, ismét lehet használni Margit híd északi oldalán, a Margitszigethez közelebb eső oldalon található kerékpárutat – tudatta a BKK. A Budapest Közút beruházásában lezajlott, több hétig tartó munkák során eltávolították a tönkrement bevonatot, majd új burkolatot fektettek. Újrafestették az útburkolati jeleket, valamint a kerékpáros piktogramokat, de mindezek mellett kicserélték a kerékpárút és a gyalogjárda közötti taktilis útburkolati jelzéseket is.

A Margit hídi kerékpárút az egyik legfontosabb kerékpáros útvonal a fővárosban, mely összeköttetést teremt a Duna-menti, a margitszigeti, valamint a Szent István körúti kerékpáros útvonalak között.

Margit
Kép: Nyirő Simon/BKK

A Margit híd északi járdáján lévő kerékpárúton a tavaly nyári adatok alapján naponta átlagosan több mint 10 ezer alkalommal keltek át kerékpárral, vagy más mikromobilitási eszközzel, a legforgalmasabb napokon ez a szám a 18 ezret is elérte.

Az elmúlt időszakban számos kerékpárosbarát fejlesztés valósult meg a fővárosban, több a közösségi költségvetés keretében. Nyár elején többek közt a XI. és a VI. kerületben is több helyen tették biztonságosabbá a kerékpársávokat. A jövőben további helyszíneken is lehetőség van arra, hogy a fővárosban élők döntsenek az őket érintő fejlesztésekről és beruházásokról, már elindult a szavazás a következő időszakban megvalósítható programokról. A szavazás az alábbi oldalon érhető el.