FRISS

Hétfőn kezdődik a felújítás Zugló egyik legforgalmasabb útján


Kerékpársávot, buszsávot és kanyarodósávot festenek fel, valamint teljesen átépítik a Csömöri utat. A munkálatok hónapokig is eltarthatnak.

Több hónapig is eltarthat a Csömöri út egyik forgalmas szakaszának felújítása – írja a ZGL Média. A Bosnyák tér és a Rákospatak utca közötti szakasz átépítése augusztus 26-án, hétfőn kezdődik. A földmunkák miatt forgalomkorlátozás, forgalmirend-változás lesz.

A következő hónapokban a teljes utat átépítik, kanyarodósávokkal, kerékpársávokkal egészítik ki az utat, illetve buszsávot is felfestenek. Néhány buszjárat megállóit, illetve végállomását áthelyezik. Az út mentén található csonkavágányt meghosszabbítják, kiépítik a felsővezetéket. Emiatt néhány fát ki kell vágni, de az út mentén újabb fákkal fasort telepítenek.

A beruházás a Fővárosi Önkormányzat és a ZVK Development Kft. közös projektje. Ennek részeként több ütemben újítják fel a Csömöri utat, a Rákospatak utcát, a Thököly utat, a Nagy Lajos király útját, illetve a Vezér utcát és a Rákos-patak fölötti hidat.

(Kiemelt kép: Ránki Dániel/Képszerkesztőség)