STÍLUS

Végállomás: Kőbánya – Hosszabb útvonalon jár a 75-ös troli


Kőbánya alsó vasútállomás lett a Jászai Mari térről induló 75-ös trolik új végállomása. A vonal meghosszabbítása egyelőre tesztüzemben zajlik: a következő hónapokban több számításba vehető útvonalat is bejárnak a járművek.

A tesztüzem alatt, a szakemberek és az utasok is kifejthetik a véleményüket az útvonalakról. Ezzel egy időben betétjárat is indul: a 75A jelzésű trolibuszok a Puskás Ferenc Stadion és a Jászai Mari tér között közlekednek.

Kényelmes eljutást biztosító, környezetbarát kapcsolat jön létre Kőbánya központja és a főváros belső területei között – írja közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

A járművek a Puskás Ferenc Stadion és a kőbányai végállomás közötti szakaszon részben önjáró üzemmódban, akkumulátoros hajtással közlekednek.

A 75-ös vonalának meghosszabbítása egyelőre tesztüzemben, melynek első ütemében, augusztus 17-től a trolik a Pongrácz úton, a Kőrösi Csoma Sándor úton és az Állomás utcán keresztül érik el Kőbánya alsó vasútállomást. A társaság ügyfelei a tesztüzem kezdetétől kifejthetik véleményüket a trolibuszok közlekedéséről a BKK oldalán, ezen a linken.

A tesztidőszak ideje alatt a Kőbányáig meghosszabbított útvonalú 75-ös trolibuszok pluszkapacitásként közlekednek a Puskás Ferenc Stadion és Kőbánya központja között. A végleges útvonalat, menetrendet és a kapcsolódó részletkérdéseket az üzemeltetési tapasztalatok és a lakossági visszajelzések figyelembevételével az év második felében a BKK szakemberei alakítják ki.

A 75-ös troli útvonalának meghosszabbításáról további információk a BKK oldalán érhetők el.

A vonal történetéről szóló cikkünk első részét itt olvashatják.

Kiemelt kép: Képszerkesztőség/Tuba Zoltán