STÍLUS

Egészen különleges sisakot visel Lando Norris a Forma-1 budapesti futamán


A brit pilóta védőfelszerelése minden bizonnyal a Forma-1 történetének legszebb sisakja. A nagy kérdés csak az, hogy a szépség együtt jár-e a gyorsasággal.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1 Magyar Nagydíjon, melyen a győztes konstruktőr és a dobogós versenyzők ismét a Herendi Porcelánmanufaktúra által gyártott díjakat kapják – írja az MTI, ám akad ezeknél nagyobb szenzáció is, szerdán ugyanis bemutatták, a McLaren 24 éves pilótájának, a brit Lando Norrisnak teljesen egyedi sisakját, amit a hétvégi versenyen visel majd.

Lando
Kép: Vasvári Tamás/MTI Fotószerkesztőség

 

– Különleges lesz ebben a bukósisakban versenyezni, mert az elmúlt időszakban nem gyakran fordult elő, hogy új sisakot készíttettem volna bárkivel együttműködve. A tény, hogy ebben versenyezhetek, remélhetőleg azt is jelenti, hogy gyorsabban vezetek ennek köszönhetően" – mondta az M4 Sportnak Norris, aki abban bízik, hogy sikerül előre lépnie a tavalyi második helye után.De mitől különleges Norris új sisakja? Nos, attól, hogy a siksakot a Herendi Porcelánmanufakturában kézzel festett, összetéveszthetetlen herendi motívumokkal látták el.

 

Így akár Herendi Sisaknak is nevezhetjük a védőfelszerelést, habár az igazi szenzáció az lenne, ha – nomen est omen – porcelánból készült volna. Olyan porcelánból, ami törhetetlen.

 

Lando Norris és a Herendi Porcelánmanufaktúra különleges kapcsolata a tavalyi futamhoz kötődik, amikor a pilóta véletlenül összetörte az akkori győztes Max Verstappen trófeáját, ugyanis a holland világbajnok azt a dobogóra a lábai elé helyezte, majd ledőlt, amikor Norris éppen a dobogó segítségével nyitotta ki pezsgősüvegét.