KÖZÉLET

Karácsony: Megérdemlik a prémiumot az önkormányzati felsővezetők


A közösségi közlekedés, a szemétszállítás, vagy a távhőszolgáltatás folyamatosan működött tavaly is, ezért a főpolgármester jóváhagyta az éves, 2 és 12 millió forint közötti prémiumot az önkormányzati cégek vezetőinek.

Jóváhagyta a fővárosi önkormányzati vezérigazgatók tavalyi prémiumainak kifizetését – írta Karácsony Gergely közösségi oldalán. A főpolgármester szerint a felsővezetők megfeleltek a teljesítmény-követelményeknek, ezért jogszerűen jár nekik a prémium. A közösségi közlekedés, a szemétszállítás, vagy a távhőszolgáltatás folyamatosan működött, ráadásul az önkormányzati vezérigazgatók bére alacsonyabb az állami közszolgáltatásokat nyújtó cégek vezetőinek fizetésénél. Például, a BKK vezérigazgatójának fizetése prémiummal együtt sem éri el az évi 48 millió forintot – írja Karácsony.

 
FKF
Kép: FKF

 

A főpolgármester azt is leírta, hogy a közszolgáltatásban dolgozók fizetése az inflációt meghaladó mértékben nő, a cégvezetőknek pedig nem csak a jog szerint járt a prémium, hanem ki is érdemelték azt. A felsővezetők 2 és 12 millió forint közötti összeget kaptak, a részletes lista ezen a linken érhető el.

(Kiemelt kép: Énbudapestem)