KÖZÉLET

Nyár végéig felújítják az M3 bevezető felüljáróját


Július 5-étől augusztus végéig szigetelés-, burkolat- és dilatációjavítási munkák miatt szakaszosan lezárják a Hungária körúti felüljárót, a kivitelezés várhatóan augusztus végéig fog tartani.

A Budapest Közút közleményében azt írja: az első ütemben, július 5-én pénteken a szélső sáv lesz lezárva a felüljáró teljes hosszában. A sáv aszfaltburkolatát felmarják, a pályalemez szigetelését visszabontják. A vasbeton pályalemez javítási munkáit követően új szigetelés, majd aszfaltburkolat épül a sávban. Közben a dilatációs szerkezeteket is kicserélik. A korlátozásra előjelző táblák fogják felhívni a figyelmet. A munkavégzés ideje alatt 40 km/h-s sebességkorlátozásra kell készülni. Ezen időszakban a felüljárón lévő járda is lezárásra kerül az ott folyó munkák miatt. Ebben az ütemben a gyalogosok a felüljárón az 1-es villamossal juthatnak át. Kerékpárral a Vágány utca – Dózsa György út – Állatkerti körút útvonalon lehet eljutni a Róbert Károly körút felől a Városligetbe.

A munka második ütemében a középső sávban dolgoznak a híd teljes hosszán. Csakúgy, mint az első ütemben, itt is felmarják az aszfaltburkolatot, kicserélik a szigetelést, valamint a tönkrement dilatációkat átépítik.

Az utolsó, harmadik ütemben a belső sávban is kibontják majd a dilatációkat és a környezetükben lévő burkolatot. A beépülő új szerkezetekhez csatlakoztatják a pályalemez-szigetelést és a burkolatot. Itt a kis mennyiségű munkák esetében is ki kell majd várni a technológiai időket.

A sávlezárások miatt torlódásokra kell számítani, kérik a közlekedők megértését, türelmét. Hogy a kényelmetlenségeket minimalizálják a felújítást a nyári tanszünetben végzik, amikor a forgalom a szokásosnál kisebb. A munkálatok a villamosforgalmat nem érintik.

A Budapest Közút kiemeli: Kacsóh Pongrác úti felüljáróra és az M3 bevezetőre fel lehet majd jutni a munkálatok ideje alatt.

(Kiemelt kép: wikipedia)