KÖZÉLET

Tisztább lett a Batthyány tér


Tisztább megállók, fokozott rendőri jelenlét, segítségnyújtás a rászorulóknak – a BKK, a BRFK és a fővárosi cégek munkatársai a Batthyány téren tartottak összehangolt köztisztasági és közrendvédelmi műveletet. A következő alkalommal a Göncz Árpád városközpontot és környékét tisztítják meg.

A BKK elkötelezett amellett, hogy a fővárosi tulajdonú közszolgáltatókkal, valamint az állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Ezért a rendszeres takarításon felül 2021-től folyamatosan kezdeményezi egy-egy forgalmas közterület soron kívüli rendezését és ellenőrzését. Július 18-án az I. kerület jelentős közösségi közlekedési csomópontja, a Batthyány tér frissült fel: a kezdeményezésnek köszönhetően a Duna partjától a Fő útig megtisztult a tér és környezete.

Battyhányi
Kép: Főváros/BKK

 

  • Tisztább megállók: a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók, valamint a BKV Zrt. munkatársai – az egyéb napi teendőiken felül – kitakarították a busz- és villamosmegállókat, valamint a HÉV- és metróaluljárót.
  • Fokozott rendőri jelenlét: a Budapesti Rendőr-főkapitányság – a főváros forgalmas közterületeihez hasonlóan – nagyobb erővel volt jelen a helyszínen.
  • Szigorú közterületi ellenőrzés: az összehangolt munkából kivették részüket a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) munkatársai, akik a rendőrökhöz hasonlóan vissza-visszatérve ellenőrizték a környéket.
  • Segítségnyújtás a rászorulóknak: az együttműködés sikerét támogatták a Menhely Alapítvány Diszpécser Szolgálatának munkatársai, akik szükség esetén a területileg illetékes utcai szolgálat közreműködésével nyújtottak segítséget a rászorulóknak.

A BKK közleményében kiemeli, augusztus 1-jén, csütörtökön a Göncz Árpád városközpont következik, majd előreláthatóan még a Nyugati pályaudvar, valamint újra a KÖKI lesz a helyszín augusztusban.

(Kiemelt kép: BKK/Főváros)