STÍLUS

Szeptember közepéig retróbusz visz a Libegőhöz


Már a libegőhöz vezető út is élmény lehet: az R158-as busz a Széll Kálmán térről indulva a Libegők Éjszakáján, július 13-án, szombaton estétől közlekedik.

Szeptember közepéig minden vasárnap jár az R158-as buszjárat a Széll Kálmán tér és a Zugligeti Libegő völgyállomása között. Igazi retrójárat lesz ez: az Ikarus 260-as, 263-as, 412-es és 415-ös autóbuszokkal utazhatnak, a járművek ma pontosan úgy néznek ki, mint amikor először megjelentek a budapesti utcákon.

A buszok a két végállomás között nem állnak meg, azokra csak a végállomásokon lehet felszállni. A Széll Kálmán téren a 39-es és a 91-es buszok megállóhelyéről indul a retrójárat, Zugligetben pedig a 291-es busz végállomásán lehet felszállni a buszokra.

Az R158-as busz normál díjszabás szerint közlekedik, így vonaljeggyel vagy bérlettel is igénybe vehető, az utazáshoz nem kell pótjegyet váltani.

retróbusz
Kép: Nyirő Simon/BKK

Az R158-as járat július 14. és szeptember 15. között csak vasárnaponként közlekedik. A Libegők Éjszakája rendezvényhez kapcsolódva kivételesen már július 13-án, szombat délután 17 órakor elindulnak a buszok. A programról bővebben a BKV Zrt. oldalán lehet tájékozódni.

Az R158-as retrójárat menetrendje a BKK oldalán, illetve a BudapestGO applikációban is elérhető.

Arról pedig itt olvashatnak, hogy mikor érdemes a Libegők Éjszakáján pont jókor jó helyen ülni.

(Kiemelt kép: Nyirő Simon/BKK)