KULTÚRA

A margitszigeti szökőkút fényjátéka esténként az olimpia hőseit ünnepli


A margitszigeti zenélő szökőkút vízpárájára vetítve minden este megelevenednek az ötkarikás játékok magyar hősei, augusztus 11-ig, a párizsi olimpia végéig.

Minden este 21.50 órakor látható a Magyar Csapat fényfestése Egerszegi Krisztinával, Benedek Tiborral, Szilágyi Áronnal és más, a magyar sportvilág múltbéli és a párizsi olimpiai játékokon is résztvevő hőseivel. Ez a szökőkútra vetített videó egyrészt nagyszerű ünneplése Magyarország kimagasló olimpiai teljesítményének, másrészt az sem baj, ha a Margitszigetet és a hasonló attrakciókat látogató külföldiek látják, hogy az ötkarikás játékok itthon is népszerűek, sőt az egyik legeredményesebb országa vagyunk a sportesemény történetének.

margitszigeti
Kép: Szalmás Péter/MOB-Média

 

Az esemény nyitó akkordjaként, amikor június 22-én, szombaton este az ikonikus margitszigeti zenélő szökőkút vízpáráján először elevenedtek meg az ötkarikás játékok magyar hősei egy emlékezetes fényképpel vagy videórészlettel, számtalan olimpiai bajnok tette tiszteletét az eseményen. Sőt, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság azon tagjai is jelen voltak, akik az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat budapesti fordulójára érkeztek fővárosunkba. 

Budapest,
Kép: Hegedüs Róbert /MTI

Sötétedés után, a Magyar Csapat eddigi érmeinek számával nyitó képsorozat alatt Vangelis, a Tűzszekerek című filmhez írt zenéjét lehet hallani.

A videó és a ráhangolódást, szurkolást segítő kampány a Budapesti Közművek támogatásával és az M4 Sport csapatának közreműködésével valósult meg.

(Kiemelt kép: Kép: Hegedüs Róbert /MTI)