VÁLASZTÁS

Házkutatást tartott Karácsony stábjánál a NAV és a titkosszolgálat


A többi között magánokiratokat, magánjogi ügyletek dokumentumait másolták le a NAV és a titkosszolgálatok emberei, amikor Karácsony Gergely jogi tanácsadójánál és ügyvédjénél tartottak házkutatást - közölte a főpolgármester. Úgy véli, aki Budapest vezetésére jelentkezik, azt kell legelőször tisztáznia: része akar lenni ennek a rendszernek, vagy szemben áll vele.

A NAV emberei tegnap megint a jogi főtanácsadómnál és ügyvédemnél jártak, ma kora reggel pedig többeknek a magánlakásába rontottak be - írta Karácsony Gergely Facebook posztjában. A főpolgármester úgy fogalmazott, hogy tegnap azzal az ürüggyel, hogy adatokat és naplófájlokat akarnak szakértőként megvizsgálni, "a Rogán Antal irányította Nemzetbiztonsági Szakszolgálat készített másolatot a kollégám ügyvédi munkájához használt számítógépéről".

Karácsony szerint az elmúlt tizennégy év ügyvédi tevékenységének iratait, köztük magánokiratokat, magánjogi ügyletek dokumentumait másolták le, ezzel - mint fogalmazott - semmibe vették a jogállam egyik fontos garanciáját, az ügyvédi titkot. A hatóságok emberei az ellenzéki pártoknak végzett szakértői- és jogi tevékenység dokumentumait másolták le, számtalan információszabadsági per, vagy éppen strasbourgi eljárás anyagait. 

Karácsony szerint öt éve vadásznak rá, most szintet lépett Rogán Antal. Úgy véli, a miniszter terve az, hogy az így megszerzett adatokat átadják a propagandamédiának, hogy ellene lejárató kampányokat indíthassanak. Azt írta, hogy az elmúlt években elköltöttek legalább 10 milliárd forintot a lejáratására, de ez eredménytelen volt. 

Úgy fogalmazott: 

Ha engem akarnak levadászni, akkor jöjjenek ide. Ne a kollégáimat vegzálják, legyen bátorsága Rogánnak ideküldeni az embereit. Ide hozzám, az én irodámba. Túrják fel azt, kutassanak itt, ne legyenek gyávák. Mutassák meg magukat, hadd lássa ország-világ és egész Budapest, hogy mire megy ki ez az aljas játék. Ha rám lőnek, akkor célozzanak is ide. De előtte nézzenek a szemembe.

Karácsony szerint a június 9-ei választás valódi tétje Budapesten, hogy meg tudják-e őrizni olyannak ezt a várost, "ami ebből a romlott és feslett rendszerből kijelentkezik". Úgy véli, aki Budapest vezetésére jelentkezik, azt kell legelőször tisztáznia: része akar lenni ennek a rendszernek, vagy szemben áll vele?