STÍLUS

Megnyílt a Városháza pop-up parkja


A régi parkoló helyén megnyílt a Városháza pop-up parkja, mely egész nyáron programokkal várja a városlakókat. Nézd meg galériánkat a megnyitóról és a parkról!

A parkoló szó utolsó három betűjének szimbolikus ledöntésével nyitották meg a Városháza pop-up parkot péntek délután. A Budapesthez közeledő jégeső előtt még volt idő arra, hogy gyerekek játszanak az embermagas homokozódombok között, a felnőttek beszélgessenek az új közösségi térben, igyanak egy sört, hallgassák a DJ-zenéjét.

Karácsony Gergely és helyettesei Tüttő Kata, Kerpel-Fronius Gábor, a park bejáratánál elhelyezett óriási betűket eldöntve az egykori parkolót most már – ahogy a főpolgármester fogalmazott – „míg világ a világ” parkká nyilvánították. Karácsony emlékeztetett arra, hogy a tíz éve üresen álló Merlin színházat felújították, a Városháza homlokzatát rendbetették. Szerinte a következő ciklus feladata lesz, hogy az átmeneti park végleges formáját elnyerje. Karácsony úgy látja, szimbolikus jelentősége van a parknak, hiszen Budapestnek szüksége van a szabad, zöldülő terekre.

Nézd meg a videónkat a megnyitóról, itt

A park nyár végéig programokkal várja a városlakókat. (A nyitóhétvége programjairól itt írtunk)

Kiemelt kép és galéria: Merész Márton/Énbudapestem