VÁLASZTÁS 2024

Feljelentést tett Kiss László óbudai polgármester a Fidesz-közeli álcivil szervezetek miatt


Karaktergyilkolás közpénzből: Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szerint számos gyanús szervezet folytat szellemi kútmérgezést hetekkel a választások előtt.

Feljelentette az óbudai polgármester az Összefogás Óbudáért Egyesületet. A DK-s Kiss László a Városházán beszélt arról, hogy impresszum nélküli, gyalázkodó politikai szórólapok lepték el a kerületet, és liftreklámokat helyeznek ki, amin a háttérszínhez hasonló színnel tüntetik fel a finanszírozó nevét.

„Nem csak egyedi, óbudai esetről van szó, úgy gondolom, hogy egy nagyobb rendszer kis, III. kerületi részét láthatjuk Az egyesület fizeti a kormánypárti polgármesterjelölt, Bús Balázs kampányát, ami költségvetési csalásként, tiltott pártfinanszírozásként és választási csalásként is értelmezhető. Ők helyezték ki a Bús arcképével ellátott óriásplakátot a Kórház utcai panelház tetejére is” – részletezte Kiss.

Az egyesületet egy fideszes önkormányzati képviselő, Csikósné Mányi Júlia vezeti. Az Összefogás Óbudáért 2013 és 2022 között összesen közel 115 millió forint közpénzt kapott például az MVM Zrt.-től, a Nemzeti Kulturális Alaptól, a Bethlen Gábor alapkezelőtől és a Fővárosi Vízművektől még Tarlós István hivatali ideje alatt.

„Egész Budapestet behálózták a Fidesz-közeli álcivil szervezetek, amik közpénzből folyatnak szellemi kútmérgezést” – mondta Karácsony Gergely. A főpolgármester szerint a Bethlen Gábor Alap Zrt. által felügyelt Városi Civil Alap évi négymilliárd forintos támogatásából – tehát közpénzből – a Fidesz egy gigantikus, az egész országot átszövő hálózatot hozott létre, ami pocskondiázza az ellenzéki polgármestereket és polgármester-jelölteket. Példaként említette a Fiatal Családosok Klubját (Ficsak), amelynek polgármester-jelöltje, Király Nóra szintén kapott támogatást a városi civil alapból.