KÖZÉLET

Rekord bérlés, új állomások, meglepetés – így indul a MOL Bubi idei szezonja


A MOL Bubi negyedik szezonja már februárban rekord számokat hozott, márciusban további hat gyűjtőállomással bővül a közbringarendszer, a diákoknak pedig akcióval készül a BKK.

Az idei enyhe időjárási feltételek sokaknak korábban meghozta a kedvét a biciklizéshez, így a MOL Bubi idén már februárban kiugró használati adatokat hozott:

ebben a hónapban átlagosan napi 6822 bérlést számolt a BKK, ami az egy évvel korábbi 4569-es adathoz képest 49 százalékos bővülést jelent – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A társaság az idei szezonra is felkészítette a közbringákat: a BKK üzemeltetési partnerével, a Csepel Kerékpárgyártó Zrt.-vel közösen vizsgálta át a teljes flottát az elmúlt hetekben. Javította, ha kellett cserélte a szükséges alkatrészeket, hogy minden készen álljon a tavaszi időszakra.

Az Énbudapestem már tavaly kíváncsi volt, hogyan bírják a bringák az igénybevételt, hogyan végzik a javításukat, és mire érdemes figyelniük a felhasználóknak, hogy épek maradjanak a kerékpárok, ezért ellátogattunk a Bubi központjába. Akkor Meszlényi Gergely, műszaki vezető mesélt lapunknak, olyan érdekességekről, amiket mindig tudni akartál a zöld bringáról, csak eddig nem tudtad, hol nézz utána – erről itt olvashatsz bővebben.

Tavaly még a leghidegebb napon is napi több mint kétezerszer MOL Bubiztak, a tavaszi időszaktól kezdődően pedig a társaság tapasztalatai szerint hónapról hónapra jelentősen nő a jellegzetes, zöld bicikliket bérlők száma, így a BKK idén is megnövekedett érdeklődésre számít.

width=4000
Kép: Pelikán János/Képszerkesztőség

 

Idén összesen 2460 darab MOL Bubi áll a biciklizni vágyók rendelkezésére. Ezen felül a társaság márciusban hat új állomással is bővíti a közbringa-hálózatot, városszerte már 207 helyszínen lesznek bérelhetők a zöld biciklik.

A márciusban létrejövő állomások pontos helyszínei:

XI. kerület

  • A Budafoki út és a Karinthy Frigyes út sarkán,
  • a Vincellér utca és a Bocskai út sarkán,
  • a Hengermalom út Budafoki úthoz közeli zebránál,
  • a Hauszmann Alajos utca - Szerémi út kereszteződésnél a bringasáv mellett,
  • valamint az Etele út - Fehérvári úthoz tartozó kerékpársáv mellett.

XIII. kerület

  • A Váci út 20. szám alatt – a Radnóti Miklós utca és a Váci út sarkán.

A BKK most egy akcióval is kedveskedik a bringázni vágyó diákoknak: azok, akik a BudapestGO applikációban bármilyen diákbérletet, kedvezményes Pest vármegyebérletet vagy Országbérletet vásárolnak február 28. és április 30. között, és regisztrálnak ezen a linken, 30 percig díjmentesen használhatják a MOL Bubi bringákat.

(Kiemelt kép: Nyirő Simon/BKK)