FRISS

Rendőrségi intézkedés közben halt meg egy férfi Budapesten


Ez a bejegyzés egy közvetítés része.

Tovább a közvetítéshez

Egy zavarodottan viselkedő, II. kerületi tárasház lakójára hívták a rendőröket, aki az intézkedés közben rosszul lett és életét vesztette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába érkezett a bejelentés vasárnap délben, hogy egy II. kerületi társasház lakója zavart állapotban, mezítláb őrjöng az udvaron.

A helyszínre érkező járőrök épp meghallgatták a bejelentőt, amikor meglátták a férfit. A járőrök látták, hogy mindkét kezében kés van, ezért felszólították, hogy álljon meg, és dobja el az eszközöket. A férfi csak a rendőrök többszöri felszólítására – amikor már a fegyverüket is elővették - dobta a földre a késeket. Ezt követően a járőrök a zavart férfit megbilincselték, majd mentőt hívtak hozzá.

A 48 éves férfi néhány perc múlva hirtelen eszméletét vesztette, életjeleket nem mutatott, ezért a rendőrök levették a bilincset és azonnal megkezdték az újraélesztését. Ezzel egyidőben megérkeztek a mentők is, de már ők sem tudtak segíteni, a férfi a helyszínen életét vesztette.

A haláleset körülményeit a BRFK szakértők bevonásával vizsgálja, mivel felmerült, hogy az elhunyt előzőleg kábító hatású anyagot fogyasztott, a BRFK nyomozást indított.

A hatósági boncolás megállapította, hogy a férfi halálának oka a rendőri intézkedéssel nem hozható összefüggésbe.

(Kiemelt kép illusztráció: police.hu)