FRISS

Prága színeiben világít a Lánchíd


Prága színeivel, pirossal és sárgával világították ki a Lánchidat - így emlékezik Budapest a cseh fővárosban elkövetett tömegmészárlás áldozataira. Mint ismert, egy prágai egyetemen 14 emberrel végzett egy diák, majd öngyilkos lett.

Budapest együttérzése, szolidaritása jeléül Prága színeivel, pirossal és sárgával világították meg a Lánchidat.  Ezt Karácsony Gergely főpolgármester jelentette be Facebook oldalán. A prágai tömegmészárlás áldozatainak emlékére Csehországban mára nemzeti gyásznapot hirdettek. "Osztozunk prágai barátaink fájdalmában" - írta Karácsony Gergely.

Mint ismert: a prágai Károly Egyetem filozófia intézeténél, a Jan Palach téren legalább 15-en életüket vesztették és több tucatnyian megsebesültek a csütörtök délutáni lövöldözésben. A halottak között van a tömeggyilkos is, aki önmagával végzett. A lövöldöző 24 éves diák otthonában fegyverarzenált találtak. Az egyetemi lövöldözés előtt a gyanú szerint apját, egy héttel korábban pedig egy erdőben sétáló férfit és annak pár hónapos lányát is megölte.

Kiemelt kép és galéria: Barta Bálint/Képszerkesztőség