KULTÚRA

Az én Budapestem a Budapesti Színházak Éjszakája hivatalos dala


Kiss Tibi Az én Budapestem című száma lett a 2024-es Budapesti Színházak Éjszakája hivatalos dala. A dalhoz klip is készült, melyben több mint húsz neves színész szerepel.

Az Aranyakkord együttes Az én Budapestem című dalát dolgozta át Kiss Tibi, Vastag Gábor és Gábor Andor és ez a szám lett a 2024-es Budapesti Színházak Éjszakájának hivatalos dala. Ahogy a rendezvény honlapján írják: a szám "azt a fővárost festi le, amelyet az esti színházba, buliba, étterembe igyekvő emberek látnak: a fülledt, villódzó fényekkel teli, budapesti éjszakát". 

"Az én Budapestem a bolhapiacon kezdődik, de a belvárosig röpít az esti szél/Vigyél magaddal ha a hold meztelenre vetkőzik/Vigyél míg ez a dal véget nem ér/Táncol macskakő talpunk alatt/Részeg angol a lapockámba könyököl." 

- énekli Kiss Tibi.

Az Aranyakkord amúgy Kiss Tibi és Vastag Gábor hobbi projektje, „maradék” dalok gyűjteménye, azoké, amik nem fértek bele a Quimby repertoárba. 

A zenéhez videoklip is készült a zenekar és a csatlakozó színházak művészeinek részvételével: Ács Norbert, Bakonyi Alexa, Balogh Benjámin, Csonka András, Csőre Gábor, Dolhai Attila, Döbrösi Laura, Dragos Dániel, Hegedűs D. Géza, Keresztes Tamás, Kirády Marcell, Kovács Kata Milla, László Boldizsár, Nagy Sándor, Pál András, Peremartoni Krisztina, Pikali Gerda, Podlovics Laura, Szilvási Anna, Tabajdi Anna, Ullmann Mónika, Vass György és Zsigmond Emőke –énekelnek együtt a zenekar tagjaival.

(Kiemelt kép: Aranyakkord/Youtube)