FRISS

Felkapcsolták az ünnepi díszkivilágítást Budapesten


Idén ismét felkapcsolták a díszkivilágítást Budapesten és meggyújtották a Városháza Parkban, az adventi koszorún az első gyertyát. Karácsony Gergely a díszkivilágításról korábban úgy fogalmazott, azért lehet a tavalyhoz képest az idén, mert az áram ára egy éve ötször ekkora volt. A főpolgármester Facebook oldalán Ferenc pápát idézte, aki szerint az advent a keresztény világ számára az eljövetel, az elcsendesedés időszaka.

Idén ismét felkapcsolták a díszkivilágítást Budapesten. Tavaly azért nem borult adventi fénybe a város, mert jóval magasabbak voltak az energiaárak.  Karácsony Gergely azt írta a Facebookon, hogy "az advent a keresztény világ számára az eljövetel időszaka, vagyis az elcsendesedés, a magunkba nézés, egyben a figyelmes kifelé fordulás ideje is. a főpolgármester Ferenc pápát idézte, aki éppen Budapesten beszélt arról:

A béke soha nem a stratégiai érdekek követéséből fog fakadni, hanem olyan politikából, amely képes az egészet, mindenki érdekeit szem előtt tartani, odafigyelve az emberekre, a szegényekre és a jövőre; nem csupán a jelen hatalmára, nyereségére és lehetőségeire.

Karácsony szerint a fény, amivel az adventet ünnepeljük irányuljon az emberre, az elesettekkel való szolidaritásra és a jövőre, vagyis arra a felelősségünkre, hogy a szűklátókörűséggel, a nyereségvággyal, a hatalmi akarattal szemben, az együttélés iránti kézzelfogható szenvedéllyel álmodjuk bele magunkat ennek a városnak a jövőjébe. 

Nézd meg a díszkivilágításról és a Városháza Parkban álló gyertyáról szóló képgalériánkat: 

Nézd meg a videónkat! Ha nem jön be elsőre, frissítsd az oldalt:

 

@enbudapestem December 3-án városszerte felkapcsolták az ünnepi fényeket ✨ Írd meg kommentben, neked hogy tetszenek az idei díszek?! #christmas #christmaslights #andrássy #oktogon #hősöktere #budapest #énbudapestem #fy #fyp #magyartiktok #tiktok #tiktokgood #musically #love #follow #followforfollowback #like #music #tiktokmemes #cute #likeforlikes Snowman - Sia

Kiemelt kép: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség