KULTÚRA

A Zene éjszakáján ingyenes minikoncertekkel várnak a Duna mindkét oldalán


Rövidesen fesztelen hangulatú minihangversenyeket tartanak a Budapesti Fesztiválzenekar zenészei Budapest kávéházaiban és pubjaiban. Kevesebb, mint egy hét van hátra Budapest szülinapi zsúrjáig, ami a főváros, vagyis Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójától, november 17-től 19-ig tart.

November 16-án hetedik alkalommal telnek meg klasszikus zenével Budapest felkapott kávézói, pubjai. A Budapesti Fesztiválzenekar zenészei ugyanis kilépnek a koncerttermekből, és belevetik magukat a budapesti éjszakába. Azzal az eltökélt szándékkal, hogy kivételes csütörtök estét szerezzenek Budapest legkedveltebb bárjai, kávézói és klubjai közönségének.

A Zene éjszakájának ingyenes minikoncertjei a Duna mindkét oldalán várják a zeneimádókat az ősz legkötetlenebb komolyzenei eseményén. Mintegy tizenhárom helyszínre költözik majd be a zene, nemcsak a belvárosban, hanem külsőbb kerületekben is. A fesztelen hangulatú minihangversenyek késő délután kezdődnek és egyes helyszíneken akár éjfélig tartanak. A részvétel mindenütt ingyenes, de ahol lehet, érdemes mihamarabb asztalt foglalni, mert a helyek hamar elfogynak.

A rendezvény idén a 150 éves Budapest születésnapját ünnepli. A sokhangú események szervezője a Budapest Brand és a Budapest 150 projekt, a Fesztiválzenekar ezúttal művészeti partnerként csatlakozik.

A fellépők köre a kezdeményezés történetében először nemzetközivé válik. A BFZ művészei mellett ezúttal hangszerükkel érkeznek kedvenc helyeikre a Zeneakadémia nemzetközi hallgatói, és a partnerországok követségei által szervezett fiatal külföldi művészek is.

A részletes program és a résztvevő helyek listája ide kattintva érhető el.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy számos programmal készül a Fővárosi Önkormányzat, egyebek mellett megnyílik a Városháza udvara, látogathatóvá válik maga az épület is, és különleges pillanat lesz, hogy újra megnyit a Merlin Színház.

(Kiemelt kép: BFZ)