KÖZÉLET

Születésnapi nagytakarításra hívnak mindenkit vasárnapra


A Budapesti Közművek más fővárosi cégekkel és civil szervezetekkel együttműködve Budapest 150-ik születésnapjának alkalmából tisztára mossa és felsöpri Budapestet, a munkához a helyiek is csatlakozhatnak.

A Fővárosi Önkormányzat a Budapesti Közművekkel és más közszolgáltatókkal együttműködve Budapest egyesítésének 150. évfordulójához kapcsolódóan a köztisztaság közös ügyére is fel kívánja hívni a figyelmet, egy hosszabbtávú szemléletformáló program keretében. A születésnapi programsorozat indító eseményeként november 12-én, vasárnap egy születésnapi nagytakarításra várják a résztvevőket.

Belváros

A koncentrált takarítás végighalad a Nagykörút teljes hosszán, a 4-es 6-os villamos teljes vonalán - Újbuda Központtól, illetve a Móricz Zsigmond körtértől a Széll Kálmán térig - és környékén, a körút mentén elhelyezkedő tereken, aluljárókban és megállókban is.

Margitsziget

Akiknek a szemétszedés és takarítás mellett még marad energiájuk, azoknak a Margitszigetet ajánljuk. Itt egy közös bemelegítés után a két futókör teljes hosszán, majd a sziget belseje felé haladva tüntethetik el az oda nem illő tárgyakat a budapestiek. A várható hűvös időjárásra tekintettel a program végén egy kis meleg teával is kedveskednek a résztvevőknek, sőt a legjobban teljesítők ajándékra is számíthatnak. A gyülekezés a Margitszigeti Atlétikai Centrumnál lesz vasárnap 10 órakor és várhatóan 14 óráig tart majd a sportos szemétszedés.

Gellért-hegy

A Járókelő Egyesülettel, a Gellérthegyi lakók Érdekvédelmi Egyesületével, illetve a Tegyünk együtt az élhető Népligetért! csoporttal közös szervezésben a Gellért-hegy egyes területeit is takaríthatják a jelentkező lelkes önkéntesek. A program 9:45-kor gyülekezővel kezdődik a Filozófusok kertjében, ahol kiosztják az önkénteseknek a hulladékgyűjtő-zsákokat, illetve ismertetetik a tele zsákok elhelyezésének helyszíneit, ahonnan a Budapesti Közművek munkatársai elszállítják azokat.

(Kiemelt kép: Barta Bálint/Képszerkesztőség)