FRISS

Négyezernél is több embert telepítettek ki Budán egy világháborús bomba miatt


Földmunkák közben II. világháborús betonromboló bombát találtak a hegyvidéki Kiss János altábornagy utca egyik kertjében. A környéket ma reggel kiürítették.

A BRFK tájékoztatása szerint a tűzszerészek a megtalálás után a helyszínen biztonságba helyezték a szerkezetet, és gondoskodtak a terület őrzéséről. Amint arról a Hegyvidéki Önkormányzat beszámolt, a tűzszerészek a szerkezet földből való kiemelése és elszállítása érdekében biztonsági zónát jelöltek ki, és ennek a területnek a kiürítését kezdték meg ma reggel a hatóságok.

A környék lakóinak, valamint az ott dolgozóknak, illetve oktatási intézménybe járóknak 8 óráig kellett elhagyniuk az ingatlanokat. A korlátozás számos lakóházat, illetve több mint négyezer embert érintett, valamint több buszjárat útvonala is módosult a lezárás idején.

A rendőrség a területet reggel 7 órától zárta le, a XII. kerületi önkormányzat pedig a lezárás idejére alatt befogadóhelyet biztosítottak a Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal alagsori nagy tárgyalótermében.

A robbanószerkezet biztonságos eltávolítása megtörtént, a lezárt területet megnyitották, az érintett lakók visszatérhetnek otthonukba.

(Kiemelt kép: MTI/Lakatos Péter)