STÍLUS

Ilyen egy új öko játszótér, ami a környezettudatos életre neveli a legkisebbeket


Elkészült a XIII. kerületi, Gyöngyösi sétányon álló játszótér felújítása. A közönségkedvenc tűzoltóautó maradt, de a többi játék a fenntarthatóság jegyében született újjá.

A cinikus énem így a többnapos hőségriadó lecsengésével ilyenkor azonnal arra gondol, hogy hát nevelhetjük a megújuló energiaforrások ismeretére a következő generációkat, de jó eséllyel mi, a szüleik, nagyszüleik generációja már elpuskáztuk (vagyis éppen puskázzuk el) az ő élhető jövőjüket.

De levéve ezt a borúlátó szemüveget, az ötlet és a megvalósítás üdvös, hiszen a  környezeti nevelés céljával kialakított, a természetes szemléletet és a természetes anyaghasználatot tükröző játszótéren sok-sok érdekességet találnak a gyerekek, és fontos elemei az oktató, nevelő szándékú játékok, berendezési tárgyak. A kicsik így egész fiatalon találkozhatnak a megújuló energiaforrások használatával, a víz- és szélkeréken, valamint a napelemen keresztül.

-
Kép: XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.

A játékok között van a gyerekek számára búvóhelyet biztosító kisház, a rugós játékokat helyettesítő fából faragott malac, többfunkciós homokozó mászóka és homokozó játék is. A megújult játszótéren mászóvár, kétüléses hinta, egyensúlyozó gerenda és rönkök, forgójáték, mókuskerék is helyet kapott, és újdonság még még a markoló, a zsilip és az élő fűzépítmény is.

-
Kép: XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.