KÖZÉLET

Karácsony: minden ment a kukába - Több budapesti fejlesztést visszavont a kormány


Több fővárosi vasútfejlesztést, a Galvani hidat érintő infrastruktúra és a Gellért-hegyi közpark megújításának előkészítését is visszavonta a kormány a legfrissebb határozatával. Karácsony Gergely főpolgármester szerint minden hazugság volt, amit a kormány az elmúlt években ígért a budapestieknek.

Több budapesti fejlesztést érintő határozatát visszavonta a kormány. A Magyar Közlönyben megjelent határozat „a Magyarország szomszédságában zajló háború idején a  rezsicsökkentés megvédése és a  honvédelmi célok teljesítése érdekében” tartja ezt szükségesnek – vette észre a hvg.hu.

Ez alapján visszavonta a kormány:

  • a Dél-Budai Centrum megközelíthetőségének fejlesztését, amely szerint két autópálya-lehajtót kellett volna építeni.
  • A Ferencváros C elágazás – Kőbánya felső – Rákos – Rákosliget vonalszakasz fejlesztését
  • A Rákos – Gyömrő vasúti vonalszakasz fejlesztését
  • Budapest külső körvasúti megállóhelyek (Pestújhely, Újpalota, Rákosfalva, Rákosszentmihály), valamint Albertfalva megállóhely kiépítése, fejlesztése.
  • A Galvani hídat érintő Új Duna-híd és kapcsolódó közlekedési infrastruktúra előkészítését
  • A Gellért-hegyi közpark átfogó közterületi megújításának előkészítését. 

Karácsony Gergely a hírre úgy reagált, hogy

„minden hazugság volt, amit a kormány az elmúlt években ígért a budapestieknek”.

 A főpolgármester Facebook oldalán úgy fogalmazott: „Elköltöttek tervekre, látványrajzokra sok-sok milliárdot az adófizetők pénzéből. Legalább 5 milliárd forintnyi közpénz megy most a kukába. Lefolytattak, lefolytattunk rengeteg egyeztetést, dolgoztak ezen szakemberek százai és civilek is sok éven át. Az elvégzett munka is megy a kukába.” Szerinte mindez annak beismerése, hogy nagy bajban van a magyar költségvetés és a gazdaság.

Kiemelt kép: Vitézy Dávid, Facebook