STÍLUS

Mi jobb, mint egy sörfesztiválon túlélni a hőséget? Ugyanez 3 sörfesztiválon!


Iskolakezdés előtt álló szülők, nyártemetésre helyszínt kereső egyetemisták, legény- és leánybúcsúk, brazil sorozatokat megunt nyugdíjasok kikapcsolódása lesz a NEIPA, a Bőrnadrágos Banda és az óriássakk budapesti háromszögében. Nagyon hasonló három sörfesztivált ajánlunk nyár végére, de mindegyiknek van egy olyan erőssége, amiben jobb a másik kettőnél.

Óbudai Kézműves Sörfesztivál 

Augusztus 25-27. - Fő tér

Lesz többek között Magashegyi Underground, fotókiállítás 40 feletti nőkről, tíznél is több sörfőzde és Food Truck Show. Ez utóbbi műanyagmentes – az étkészlet fából, a csomagolás kartonból, a poharak lebomló PLA-ból készülnek, amelyeket szelektíven gyűjt és szállít el a Megújuló Akciócsoport és a Zöld Övezet Társulás.

Amitől másabb: rengeteg játék is lesz, hogy ne kelljen mindenhol hatalmas sorokba tömörülni: óriás jenga, Uno, sakk, Twister, malom és dominó, óriásbuborék készítés, hatalmas puzzle, darts és csocsó.

Hegyvidéki Sörfesztivál 

Augusztus 31. - szeptember 2. - Városháza tér (XII. ker.)

Lesz többek között Redbreast Wilson & The Mad Dog Margaritas, akiktől blues-os, country-s koncertre lehet számítani és a Bőrnadrágos Banda nevű sváb együttes zenéjének hangulati íve sem lesz kiszámíthatatlan. Biztosan sörre is lehet majd számítani.

Amitől másabb: a Margaréta játszótér közelsége eleve vonzerő a családoknak, de a fesztiválon lesznek további attrakciók is: gyerekeknek játszó zenekarok, bábszínház, animátorok irányította ötpróba, csillámtetoválás, hajfonás, kézműves programok és még egy bűvész is.

Belvárosi Sörfesztivál 

Augusztus 29. - szeptember 3. - Szabadság tér

-
Kép: Belvárosi Sörfesztivál

Lesz többek csodálatos belvárosi helyszín, 250 féle sör (sörpremierekkel és külföldi kézműves sörökkel), Krisz Rudi exkluzív, zongorás élő koncertje, és természetesen az elmaradhatatlan street food és a sörözéshez már megszokott kötelező fesztiválpohár.

Amitől másabb: ez a legsörösebb sörfesztivál, tényleg megkóstolhatatlanul sok különféle sörrel, több olyannal, ami máshol nem is elérhető. A fizetős, de szép designnal rendelkező üveg fesztiválpoharak is gusztusosabbak, mint a máshol megszokott műanyag társaik.