KULTÚRA

Janikovszky Piknik a Janikovszky Parkban – eltéveszteni sem lehet!


Augusztus 20-án Réber László rajzait szitázhatod a pólódra, miközben az esti mozira vársz limonádéval a kezedben. Hozdd el a gyereket is!

Janikovszky Éva neve szinte minden korosztály számára ismert, könyvein generációk nőttek fel. Az írónő gyerekkori naplójából készített, a 6szín Teátrumban látható Kizárólag az utókor számára című előadás elkészítése pedig (amelyben Sodró Eliza mellett Martinkovics Máté is szerepel, az esemény egyik szervezője, megálmodója) szintén megerősített bennünket Janikovszky Éva írói nagyságáról.

A VII. kerület a főváros legkisebb, egyben legsűrűbben lakott kerülete, rengeteg szórakozóhellyel: a turisták kedvelt célpontja. A Kazinczy, Dob és a Nagy Diófa utca által határolt területen idén az FAQ Színház olyan programokkal várja a helyi lakosokat és az érdeklődőket, ami közös tereink élményszerű, mindennapi használatára hívja fel a figyelmet. A szervezők a 20. század második felének hangulatába röpítve a látogatókat, Janikovszky-hoz kapcsolódó programokkal népszerűsítve a parkot, az írónőt és persze a közösségi, játékos találkozásokat zöld környezetben.

Részletes programok:

11:00 - 13:00 Gyerekprogramok

Színező, játékok, kézműves foglalkozás 0-tól 14 éves korig.

12:00 - 18:00 Szitaműhely - Réber László rajzaival 

Hozz egy pólót, és Janikovszky-figurákkal viheted haza!

14:00 - 16:30 Játékos lakógyűlés 

Közös játék a kerület lakóival a legkisebbektől a legnagyobbakig.

15:00 - 19:00 Felolvasás

Olvasd fel a kedvenc részletedet egy Janikovszky könyvből, vagy hallgasd ahogy az FAQ Színház tagjai teszik!

16:00 - 17:45 Darvas Kristóf koncert

Zongorán a legvidámabb barakk ismert és kevésbé ismert slágerei

18:00 - 19:15 Táncház

A 70-80-as évek Táncházmozgalmainak megidézése. Kezdőknek is!

19:30 - 21:00 Kertmozi – Az égigérő fű

A szép, zöld gyepen heverve nézhetjük Misut és Poldi bácsit, és a kultikus, hetedik kerületben játszódó film többi Janikovszky által megformált karakterét.

Az FAQ Színház egy sokszínű alkotóközösség, amely 2012-es megalakulása óta több mint 30 független színházi előadás, kísérlet, workshop, koncert, felolvasószínház, koncertszínház, videoklip létrehozását álmodta meg és váltotta valóra. Tagjai a koncentrált műhelymunkában és a közösségi, független, szabad alkotásban hisznek.

Résztvevők:

Darvas Kristóf, Donáth Anna Róza, Gerstmár Anna, György Zoltán Dávid, Kenéz Ágoston, Messaoudi Emina, Molnár Anna, Orbán Borbála, Rábavölgyi Tamás, Szörényi Péter

Szervezők:

Martinkovics Máté, Molnár Dávid Márk

A projekt a Budapest Brand támogatásával, a Budapest Tuning felhívás keretében valósul meg.

 

További információ ide kattintva érhető el.