FRISS

Óvodák pályázhatnak 250 ezer forintra komposztálók és magaságyások létesítéséhez


Fontos, hogy a legfiatalabbak is megismerkedjenek a kertészkedés és komposztálás tudományával. A költségkeret erejéig minden formailag megfelelő pályázat 250 ezer forintot nyer óvodai komposztálók és magaságyások létesítésére. Pályázni augusztus 31-ig lehet!

A hulladékok újrahasznosítása egyre fontosabb része mindennapi gyakorlatainknak, de méltatlanul kis figyelmet kap a komposztálás, pedig nagyon fontos, hogy konyhai és bio hulladékainkat újra hasznossá tegyük, ne vegyüljön el az elégetett szeméttel. 

Új óvodai komposztálókkal és magaságyásokkal visszük közelebb a legfiatalabbakhoz a kertészkedés és komposztálás tudományát. Az új eszközök és építmények segítségével a gyermekek tapasztalati úton sajátíthatják el a zöldhulladék hasznosítását és haszonnövény termesztést, valamint a kettő erős összekapcsolódását. 

Jelen felhívásban rendelkezésre álló forrás: 40 000 000 Ft a Közösségi Költségvetés keretéből. A támogatás formája: vissza nem térítendő pénzbeli támogatás. A Fővárosi Önkormányzat szándéka szerint a rendelkezésre álló forrás erejéig annyi nyertest fog hirdetni, ahány pályázat megfelel a pályázati kiírásban meghatározott feltételeknek azzal, hogy az egy pályázatban – azaz óvodánként (telephelyenként) – elnyerhető támogatás összege legfeljebb 250 000 Ft, azaz kétszázötvenezer forint.

A pályázatot online kell benyújtani. A pályázat kiírása és részletes útmutatója, a kapcsolódó űrlapok itt érhetők el.

A pályázat benyújtási határideje: 2023. augusztus 31.

A pályázatok bírálati határideje: 2023. november 30.