FRISS

Örömtekerés lesz az Üllői- és Váci úton, Budapest első védett kerékpársávjain


Augusztus 15-én, kedden Happy Mass, avagy örömtekerés lesz, ami a Magyar Kerékpárosklub bringasávavatási hagyománya, amit 2009 óta tartanak egy-egy ilyen jelentőségű fejlesztést megünneplendő.

A közösségi költségvetés és az Újjáéledő sugárutak program keretében – a metrópótlás végével az egykori buszsávok helyén – megépülő új szakaszok fontos mérföldkövek a városi bringázás fejlesztésében.

A Magyar Kerékpárosklub már a 2019-es I bike Budapest felvonuláson is azt tűzte a zászlajára, hogy legyen biztonságosan bringázható a Váci- és Üllői út. Ebben az évben kérték is a főpolgármester-jelölteket, hogy vállalják a kerékpáros tengely kialakítását a Váci úti irodafolyosón a Nyugati tér és a Duna Plaza között.

Júliusban átadták a bringás forgalomnak a fizikai elválasztó oszlopokkal is védett kerékpársávot a Váci úton, a Gogol utca és a Nyugati tér között, és  zajlik az újabb szakasz kialakítása az Üllői úton is.

Happy Mass gyülekező: augusztus 15. kedd 17:45-től, Népliget, Rapaics Raymund sétány és a Hell Miksa sétány kereszteződése

Indulás: 18:00-kor, érkezés 18:45 körül Váci út / Bulcsú utcához Útvonal: Népliget - Üllői út - Kiskörút - Bajcsy - Váci út - Váci út / Bulcsú utca. A térképet itt találjátok.

További részletek az eseményben. 

„A felvonulás után tartsatok velünk a pesti alsó rakpartra, a Viadukhoz – egy kis nyárbúcsúztató piknikre a Kerékpárosklub munkatársaival és önkénteseivel. Készüljetek étellel-itallal, ha bármi kérdésetek / ötletetek / panaszotok van a munkánkkal,  vagy a városban zajló bringás fejlesztésekkel kapcsolatban, ez a tökéletes alkalom hogy megosszátok velünk!” – írják bejegyzésükben.

Kiemelt kép: Énbudapestem/Merész Márton