STÍLUS

131 kutya és 10 macska várja, hogy örökbe fogadják – szombaton nyílt nap lesz az Illatos úti ebtelepen


Közel járnak a teltházhoz, ezért minél előbb szeretnének minél több állatot örökbe adni: szombaton 10 órától 14 óráig nyílt napot tartanak a Fővárosi Önkormányzati Állatvédelmi Őrszolgálat Illatos úti telepén.

Korábban az Énbudapestem is beszámolt róla, hogy kezd megtelni a főváros által üzemeltetett Illatos úti ebtelep, ezért kampány indult, hogy minél többen és felelősebben fogadjanak örökbe kutyát vagy macskát: a helyhiány elkerülése érdekében közismert és népszerű emberek buzdítanak erre mindenkit.

Most pedig, május 13-án, a hónap második szombatján nyíltnapot tartanak az Illatos úton, ahol állatgondozók és állatorvosok segítségével járják be és választhatják ki a számukra megfelelő házikedvencet az érdeklődők. A nyíltnap 10 órától 14 óráig tart.

Miklós Anett, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság szervezési igazgatóhelyettese az Énbudapestemnek elárulta, a telep befogadóképessége 150 kutya és 29 macska, jelenleg azonban csak 19-19 szabad helyük van, ezért szervezik meg a nyíltnapot.

Az örökbefogadás menete

A szombati nyíltnapon az érdeklődőknek lehetősége lesz örökbe fogadni egy-egy állatot.

A kiválasztást követően az állatgondozó a kennelből az örökbefogadó helyiségbe viszi a kisállatot, ahol – a személyazonosító igazolvány és a lakcímkártya alapján – oltási könyvet állítanak ki, kitöltik a mikrochip regisztrációs adatlapot, végezetül aláírják az örökbefogadási megállapodást.

Számla ellenében ugyancsak ekkor egyenlíthetik ki a szolgáltatási díjat, ami az állat kezelésével kapcsolatos költségeket minimálisan fedezi (oltások, mikrochip, féreghajtó), ez kutyák esetében 6000 forintot, macskák esetében 5000 forintot jelent – tájékoztatott a szervezési igazgatóhelyettes.

Fontos, hogy aki örökbefogadási céllal érkezik szombaton, az készüljön az állat szállítására alkalmas eszközökkel – állathordozóval, nyakörvvel vagy pórázzal.

Támogatás

Amennyiben valakinek örökbe fogadni nincs lehetősége, de támogatná az ebtelep gondozásában lévő állatokat, az bontatlan csomagolású jutalomfalatokkal, valamint töltőanyag mentes textíliákkal, játékokkal és labdákkal teheti meg.

(Kiemelt kép: Rónai Egon és Kovács Patrícia az örökbefogadási kampány önkénteseiként az Illatos úti ebtelepen / Fotó: Ruzsa Rania)