STÍLUS

Nemzetközi dizájndíjat nyert a BudapestGO


iF Design Award elismerést nyert a Budapesti Közlekedési Központ alkalmazása: az év leginnovatívabb, esztétikai szempontból kiemelkedő termékeinek járó díjjal jutalmazták.

A BKK díjnyertes, már egymillió regisztrált felhasználót applikációja a közlekedési helyzetekben felmerülő helyzetekre, kihívásokra kínál megoldást. Kialakításánál fontos szempont volt, hogy a felhasználók szeretnék optimalizálni utazásaikat, akár az akadálymentes járműveket szeretnék kikeresni, vagy a legfenntarthatóbb közlekedési lehetőségeket kiválasztani – tudatta a BKK.

Az applikációval meg lehet vásárolni a csak digitálisan elérhető speciális jegytípusokat vagy más városok közösségi közlekedési szolgáltatásaira szóló jegyekhez is hozzá lehet jutni.

Az iF Design Awardot 1953-ban alapították, napjainkban pedig az egyik legfontosabb formatervezési elismerés világszerte. A kitüntetés a kiemelkedő megjelenést tanúsító terméket, csomagolást, kommunikációt és szolgáltatástervezést, szakmai koncepciót, felhasználói élményt és felhasználói felületet díjazza. A díj nyerteseinek illusztris sorában a BKK mellett megtalálható a többi között az Apple, az Audi, a Bosch, és a Siemens is.

A díjazott applikáció a BKK szakemberei mellett a társaság partnereként dolgozó Supercharge, Telekom Rendszerintegrátor (T-Systems) és a realCity csapatának munkáját is dicséri.

„Egy olyan digitális eszköz megalkotása volt a célunk, amellyel egyszerűen tervezhető, kiszámítható alternatívává válik a közösségi közlekedés” – nyilatkozta a dizájndíjjal kapcsolatban Diószegi Ágnes, a BKK Ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese.

„A célunkat elértük, hiszen ma már egyetlen, könnyen kezelhető alkalmazásban elérhető a jegy- és bérletvásárlás, az utazástervezés és a forgalmi információk, ami jelentősen hozzájárul az élhetőbb városi élet megteremtéséhez.”

A BKK tovább fejleszti az applikációt: két ikon megújítása mellett hamarosan egyszerűbbé válik a jegyhasználat, és gyorsabban elérhető lesz a járműről tervezés funkció.

Az applikáció legújabb verziója letölthető a Play áruházban és az App Store-ban. Bővebb információ és a funkciókat bemutató videók a bkk.hu/budapestgo oldalon érhetők el.

(Kiemelt kép: Nyirő Simon/BKK)