FRISS

A bringaszállítást teszteli a CAF villamoson a BKK


Ha a prototípus tapasztalatai kedvezőek, hamarosan újabb járatokon szállíthatunk kerékpárt a városban.

Ahogy cserélődik le a budapesti villamospark állománya, úgy válik szükségessé, hogy újabb típusokon is kialakítsák a megfelelő opciót a kerékpár szállításához, és ezzel továbbra is kombinálhatóak legyenek a fenntartható közlekedési módok.

A BKK most arról számolt be, hogy több éves előkészítő munka után engedélyt kapott a hatóságtól az alacsonypadlós CAF-villamosok kerékpárszállításra is alkalmas prototípusa, így egy kisebb belső átalakításnak köszönhetően április 27-tól semmi akadálya annak, hogy ha úgy alakul – érvényes jeggyel – a bringánkat is megutaztassuk magunk mellett. A prototípus járművön – amivel egyelőre az 1-es villamos vonalán lehet találkozni –  egyszerre egy bringa szállítható, a képen látható módon rögzítve a konzolhoz, a kerékpárszállításra is alkalmas rész jelenleg a 2101-es pályaszámú villamos egyik középső egységében található.  

Kerékpár
Kép: BKK

Megfelelő anyagi források rendelkezésre állása esetén hamarosan még több CAF villamost tesznek alkalmassá a bicikliszállításra. Hogy mik a kerékpárszállítás szabályai, és mely járatokra szállhatsz fel bicajjal? Minden kérdésedre megtalálod a választ itt